900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja presenta a Vilafranca del Penedès un acte divulgatiu sobre els acolliments familiars
23-05-2012
nen450
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Creu Roja celebra demà dijous, 24 de maig, un acte divulgatiu per promoure els acolliments familiars d’infants en situació de risc. Emmarcat sota el lema de la campanya “Ajuda’ls a volar”, aquest acte pretén ampliar el banc de famílies que vulguin i puguin convertir-se en famílies acollidores, per tal de poder facilitar als nens i nenes amb una situació familiar adversa, que gaudeixin temporalment d’un ambient familiar estable.
L’acte de difusió dirigit a la ciutadania interessada en l’acolliment, tindrà lloc a les 18:50 hores a l’assemblea de la Creu Roja a l’Alt Penedès, i comptarà amb la participació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, així com de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) de la comarca. Per part de la Creu Roja, hi assistiran el Sr. Jaume Munné, president de l’assemblea Comarcal de la Creu Roja a l’Alt Penedès i hi intervindrà el Sr. Jordi Ripoll, coordinador del Servei d’Acolliments Familiars de la institució humanitària, així com testimonis de dues famílies que explicaran les seves experiències en l’acolliment d’infants.

Nous programes amb famílies col·laboradores

El 2011, el Servei d’Acolliments Familiars de la Creu Roja va tancar l’any amb 71 infants i adolescents acollits per 59 famílies voluntàries, a través de les diverses modalitats d’acolliment familiar.
La institució realitza actualment 4 tipus d’acolliment amb famílies alienes (sense vincle parentiu): l’acolliment simple, l’acolliment permanent, l’acolliment d’urgència i diagnòstic i, -des de l’any passat-, ha impulsat els programes amb famílies col·laboradores, per tal d’oferir als infants una alternativa al centre residencial durant els períodes de vacances o els caps de setmana. Durant el 2011, 10 infants s’han acollit a aquest tipus de modalitat amb 10 famílies col·laboradores a través de la Creu Roja, i enguany, hi ha 4 famílies a l’espera de rebre una proposta de col·laboració.
Reptes de futur per millorar el servei i promoure els Acolliments familiars
De cara a millorar la qualitat del servei i promoure l’acolliment familiar, la Creu Roja s’ha fixat diversos objectius de futur. Entre ells, figuren ampliar el banc de famílies acollidores, així com arribar a nous perfils de famílies que puguin oferir acolliment a nens i nenes majors de 8 anys, grups de germans o nens amb alguna dificultat especial, ja que són els col·lectius amb major dificultat per accedir a l’acolliment.
La Creu Roja gestiona des del 1993 el servei d’Acolliments Familiars a les comarques de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) que és qui en té les competències. Des d’aleshores, prop de 165 infants i adolescents han estat acollits en 140 famílies a través de la organització.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja