900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja es mobilitza per la Marató per la Pobresa arreu del territori català
25-05-2012
Maratofotoweb
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Un equip de voluntariat de la Creu Roja, format per unes 200 persones, atendrà trucades de persones que vulguin per donatius per la Marató. El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, també col·laborarà en l’atenció de trucades diumenge a la tarda i serà entrevistat per TV3.

La Creu Roja ha presentat dos projectes a la Marató per la Pobresa: un d’atenció integral (inserció laboral i ajuda bàsica) i un de suport a l’alimentació infantil (conjunt amb Càritas).

Assemblees locals i comarcals de la Creu Roja organitzen activitats de sensibilització i recollida de fons arreu del territori.


La Creu Roja s’ha mobilitzat arreu de Catalunya per participar en la Marató per la Pobresa, que TV3 emetrà diumenge vinent, 27 de maig. Aquesta iniciativa de la Fundació Marató de TV3 té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre el creixement de la pobresa a Catalunya i promoure la captació de fons per als projectes que desenvolupen les entitats socials per combatre l’exclusió. En el cas de la Creu Roja, els dos projectes que s’han presentat a la Marató són el programa “Tu pots!”, que ofereix atenció integral a persones en situació de vulnerabilitat (ajuda bàsica i itineraris d’inserció laboral), i un de suport a l’alimentació infantil (conjuntament amb Càritas).

Un equip de voluntariat de la Creu Roja, integrat per 186 persones, col·laborarà en la gestió de les trucades de les persones que vulguin fer donatius per la Marató per la Pobresa des del recinte firal de Monjuïch. A aquest espai, es desplaçarà diumenge a la tarda el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, per col·laborar en la gestió telefònica de les donacions i, des del mateix recinte firal, serà entrevistat en directe per TV3. La Creu Roja també s’ocuparà del servei preventiu de la Marató.

TV3 i Catalunya Ràdio - que dedicarà la seva programació a la Marató entre les 9 i les 13 hores de diumenge - també entrevistaran a persones voluntàries, tècniques o usuàries de la Creu Roja el mateix diumenge 27, o ho han fet ja en els programes que, prèviament a aquest esdeveniment, ja han abordat aquest tema. Fins ara, la institució humanitària ja ha participat en espais com el 30 minuts, Sense Ficció, Els Matins, l’Entrevista del 3/24 o el Tenenotícies, entre d’altres. Així mateix, la Creu Roja ha fet difusió de la Marató per la Pobresa a través de les xarxes socials.

Activitats arreu de Catalunya per sensibilitzar i promoure la captació de fons

En el marc de la Marató, assemblees locals i comarcals de la Creu Roja de les quatre demarcacions catalanes han organitzat durant el mes de maig, o bé celebraran el mateix dia 27, diverses activitats de sensibilització i captació de fons.

Així per exemple, tant en el cas de la ciutat de Barcelona com de Terrassa, la Creu Roja s’ha sumat a activitats solidàries amb la Marató organitzades per xarxes d’entitats socials. En el cas de la ciutat de Barcelona, l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva – del qual forma part la Creu Roja - ha organitzat aquest dijous, 24 de maig, dues activitats amb aquesta finalitat. D’una banda, s’ha celebrat l’Àgora Ciutadana a la seu de Sant Joan de Déu de Serveis Socials, on la periodista Ariadna Oltra ha formulat diverses preguntes a representants de les entitats socials i ha obert un debat entre el públic assistent; i, de l’altra, s’ha realitzat un acte participatiu al carrer a les Tres Xemeneies, al qual ha assistit voluntariat i responsables de la Creu Roja a Barcelona.

Pel que fa a Terrassa, la Creu Roja, juntament amb altres entitats del Tercer Sector Social, participarà en una cadena humana, que tindrà lloc diumenge vinent a la Plaça Vella a les 13.30 h, i de la qual es prendran fotografies aèries. A més, tot els participants rebran medallons elaborats per alumnes de les escoles de Terrassa per a aquesta ocasió.

A la demarcació de Barcelona, també s’han organitzat activitats en municipis com Sabadell i Vic. En el cas de Sabadell, la Creu Roja ha realitzat una xerrada sobre la pobresa i els projectes per fer-hi front juntament amb Càritas el dia 22 d’aquest mes, a l’Escola Santa Clara, davant de 200 alumnes. D’altra banda, la Plaça Major de Vic acollirà diumenge vinent un activitat de la Creu Roja carregada de simbolisme. A la plaça, s’hi col·locaran tres cadires (el símbol de la Marató), una de les quals estarà pintada de color vermell i es connectarà amb cintes de plàstic (vermelles i blanques, els colors de la Creu Roja) a tantes balconades com sigui possible. En aquesta activitat, hi ha col·laborat voluntariat i altres persones de la societat civil, com el fuster Ramon Reig, que ha posat a disposició de l’entitat el seu taller i els seus coneixements.

Pel que fa a les comarques gironines, la Creu Roja participarà en activitats per la Marató tant a Girona com a Banyoles. A Girona, la institució ha organitzat una baixada de torxes el dissabte 26 de maig, que s’iniciarà a les 21 hores davant de la Catedral. Allà, l’entitat lliurarà torxes als participants per 3 euros cadascuna (que seran un donatiu per a la Marató), abans que iniciïn la marxa, el tret de sortida de la qual serà un pilar dels Marrecs de Salt. L’activitat també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Federació Catalana de Voluntariat. D’altra banda, en el cas de Banyoles, la Creu Roja organitzarà un taller de primers auxilis com a part d’un programa d’activitats organitzat amb d’altres entitats socials per la Marató.

Pel que fa a la demarcació de Lleida, La Xarxa d’Entitats Socials d’Atenció a les necessitats bàsiques, de la qual forma part la Creu Roja, també s’ha solidaritzat amb la Marató per la Pobresa. Amb aquesta finalitat, han habilitat una carpa en diferents esdeveniments que s’han celebrat a la ciutat durant aquest mes de maig al voltant de l’Aplec del Cargol, que té lloc entre el 25 i el 27 de maig. Dins d’aquesta carpa, hi ha una “caragol guardiola”, on la ciutadania per dipositar els seus donatius, de la quan tenen cura diverses entitats socials, entre elles la Creu Roja, que en serà la responsable avui mateix, divendres 25 de maig. A més, diumenge, les diferents entitats de la Xarxa llegiran un manifest de compromís amb la Marató.

A més, se celebraran altres actes solidàries amb la Marató a La Segarra (estand de la Creu Roja, Càritas i Serveis Socials a la Fira de Sant Isidre de Cervera el 19 i 20 de maig), el Pallars Jussà (xerrada sobre els projectes de l’assemblea per lluitar contra la pobresa el 22 de maig a l’Associació de Gent Gran d’Isona) i La Noguera (trobada de voluntariat i bingo solidari el 2 de juny), entre d’altres.

Pel que fa a Tarragona, s’han organitzat dues activitats solidàries amb la Marató. Decathlon ja va celebrar el diumenge 13 de maig una bicicleta solidària i, demà dissabte, l’escola pública Pràctiques de Tarragona acollirà una Diada esportiva. En ambdós casos, la Creu Roja s’ocuparà del servei preventiu i destinarà l’import del cost d’aquest dispositiu a la Marató per la Pobresa. En el cas de l’activitat amb Decathlon, els fons recollits es destinaran a calçat esportiu per a infants en situació vulnerable.
A més, a Amposta, la Creu Roja també participarà al Mercat de Segona Mà, que se solidaritzarà amb la Marató demà, dissabte 26 de maig, al matí. L’activitat tindrà lloc a la Plaça Berenguer IV i està organitzada pel Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament d’Amposta.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja