900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja inicia una campanya d’emergència per a garantir l’alimentació saludable de 1.000 infants en risc durant l’estiu
07-05-2013
_DLR3214 (450x299)
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Els ajuts es distribuiran entre les famílies dels infants que ja reben beques de menjador escolar de la Creu Roja i la infància més vulnerable que assisteix a diferents centres i espais de l’entitat al territori.

Els productes frescos i saludables es distribuiran a través de comerços locals de més de 120 municipis d’arreu de Catalunya.

El pressupost per a la campanya és de més de 200.000 euros, procedents de fons propis i d’aportacions privades d’empreses i de particulars.


Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Creu Roja, 8 de maig, la Creu Roja llança per primer cop una campanya d’emergència de distribució d’aliments frescos i saludables a tot Catalunya per assegurar durant l’estiu la continuïtat d’una alimentació òptima a un miler d’infants catalans i les seves famílies en alt risc d’exclusió social.

L’objectiu de la campanya d’emergència consisteix en cobrir les necessitats alimentàries de la infància fora del període escolar a base de facilitar l’accés a productes frescos i saludables, com ara fruita, verdures, llegums, carn i peix.

D’aquesta manera, la Creu Roja vol garantir, del 22 de juny a l’11 de setembre, la continuïtat de l’ajuda alimentària de més d’un miler d’infants catalans, entre els quals hi ha els que ja tenen assignada una beca per al menjador escolar en 123 municipis catalans diferents, els seus germans de 0 a 3 anys i els infants que s’ha identificat que pateixen una especial situació de vulnerabilitat.

El pressupost estimat per a la campanya d’emergència d’alimentació infantil per a l’estiu és de més de 200.000 euros, que es finançaran amb fons propis de la Creu Roja, aportacions privades d’empreses i particulars i col·laboracions amb les administracions locals. Fins ara, més d’una vintena d’empreses han col·laborat amb aquesta iniciativa de la Creu Roja.

La cistella d’alimentació bàsica familiar

La llista de productes alimentaris que es distribuiran als infants durant l’estiu es basa en els criteris de la cistella d’alimentació bàsica familiar confeccionada amb el suport de l’Agència Catalana de Salut. D’aquesta manera, juntament amb l’agència, la Creu Roja també ha elaborat un receptari, amb consells i indicacions per a les famílies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada i els plats que poden elaborar per mantenir una dieta saludable.

Els productes alimentaris es distribuiran a les persones beneficiàries a través de comerços de proximitat (mercats i petits comerços) de superfícies comercials col·laboradores de la campanya d’estiu, en més d’un centenar de municipis d’arreu de Catalunya.

Aliança per a l’alimentació infantil

El 2012, la Creu Roja va atendre a Catalunya més de 86.000 infants en risc d’exclusió a través de l’ajuda humanitària directe i dels projectes de lluita contra la pobresa.

A més, cal destacar que 7 de cada 10 famílies en situació de risc que atén la Creu Roja no poden garantir l’alimentació saludable dels seus fills a casa, segons el 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de l’entitat, presentat el gener de 2013.

Per això, a més d’aquesta campanya per a l’estiu, la Creu Roja està preparant el llançament per al setembre de l’Aliança Humanitària per a l’alimentació infantil a fi de mobilitzar la societat i sumar recursos de diferents agents socials per a la lluita contra la pobresa infantil.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja