900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Un centenar de voluntaris reben l'homenatge de la Creu Roja al Berguedà amb una exposició fotogràfica
21-06-2013
bergueda450
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
 Una festa al berenador de la Font Negra de Berga marca l'inici de la iniciativa "Sort que hi sou" per reconèixer la tasca del voluntariat.

Coincidint amb aquesta festa, l’assemblea comarcal ha presentat la seva memòria d’activitats de 2012.

Hi han assistit el president de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Josep Quitet, la vicepresidenta de l’assemblea comarcal, Montserrat Pont, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca.

Un centenar de voluntaris que col·laboren regularment amb la Creu Roja al Berguedà han rebut un homenatge per part de l’assemblea comarcal. L’acte s’ha celebrat al berenador de la Font Negra de Berga, on s’han pogut visitar una exposició de fotografies del voluntariat de la Creu Roja a Berga. En total, han assistit a la festa prop de 200 persones.
Sota el títol “Sort que hi sou”, aquesta mostra itinerant es podrà veure a partir d’ara en diferents municipis de la comarca amb l’objectiu de reconèixer la tasca del voluntariat del Berguedà. La mostra consta d’imatges de més d’un centenar de persones voluntàries, que han estat retratades durant les darreres setmanes per l’Agrupació Fotogràfica de Tallers i Oficis (AFTDAO) al Teatre Patronat de Berga.
Pe prendre les imatges, els fotògrafs de l’AFTDAO van dividir el voluntariat en dotze grups, segons les àrees en què col·laboren (gent gran, infància, transport adaptat, socors i emergències, Drets Humans, acolliments familiars, joventut, captació de fons, grup de rescat, formació, ocupació i comitè comarcal). El resultat és una col·lecció de 12 fotografies, reproduïdes a mida gran, que recullen l'esperit de treball i de col·laboració del voluntariat.
Presentació de la memòria de 2012 del Berguedà
Coincidint amb la inauguració de l’exposició “Sort que hi sou”, la Creu Roja al Berguedà també ha presentat la seva memòria d’activitats de 2012. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Josep Quitet, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca. També hi ha assistit la vicepresidenta de l’assemblea comarcal, Montserrat Pont, i ha conduït l’acte el periodista Xavier Rossinyol.
Segons la memòria de 2012, durant el darrer any, la Creu Roja al Berguedà ha reforçat els programes destinats al suport a les famílies, i molt especialment, a la infància. En total, 244 famílies han estat ateses per l’assemblea comarcal, en algun dels seus projectes per a la infància. Durant el 2012, s’ha posat en marxa el nou programa de beques menjador, han augmentat els ajuts a la primera infància (llet i bolquers) i s’ha consolidat el projecte +3, una iniciativa pionera a Catalunya de suport domiciliari a famílies amb nens i nenes d'entre 0 i 3.
Durant el 2012, l'entitat també ha atès 297 persones grans en diversos projectes (acompanyament, teleassistència, grups de suport, ajuts tècnics de material ortopèdic, activitats de lleure...). Així mateix, durant el darrer any, s’han fet 50 trasllats diaris de transport adaptat a la comarca, 211 serveis preventius en festes o activitats culturals. A més, 230 nens i nenes s’han implicat en un projecte escolar de Drets Humans, 700 infants i joves han participat en activitats de Creu Roja Joventut i 365 alumnes, en cursos de formació. També cal destacar que la Creu Roja al Berguedà compta amb 50 gossos de rescat preparats per actuar.
Durant el darrer any, la Creu Roja ha dut a terme una campanya de captació de socis i sòcies, amb què es van aconseguir 290 nous associats. Actualment, l’assemblea comarcal compta amb 2.051 socis i sòcies.


Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja