900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La situació humanitària s’agreuja a la Banya d’Àfrica
25-07-2011
p-KEN0510_OKweb
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

22 de juliol de 2011

  • La Creu Roja ha llançat una crida d'emergència per captar fons per a la regió i hi ha fet una aportació de 100.000€.
  • La Institució està prestant support a les operacions de la Creu Roja a la zona per prestar assistència als afectats per la sequera.
  • La Creu Roja a Catalunya actua des de 2006 a la zona en projectes de seguretat alimentària a Etiòpia

La Banya d'Àfrica està patint una de les pitjors sequeres en dècades. Més d'11 milions de persones estan sofrint les conseqüències en el nord-est de Kènia, a l'est i sud d'Etiòpia i a Somàlia. La situació lluny de millorar, es continua agreujant.

La Creu Roja ha fet una crida d'emergència a la població per prestar assistència als afectats per la crisi alimentaria a la regió. A més, ha realitzat una primera aportació de 100.000 € a l'operació d'emergència que estan duent a terme les Societats Nacionals de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja a la Banya d'Àfrica. I està mobilitzant els recursos que ja tenia a la zona, on treballa des de fa dècades.

A Etiòpia, la delegada de la Creu Rojaa al país participa en una avaluació de necessitats, juntament amb la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja i la Mitja Lluna Roja Etíop. La zona sud –Moyale, Somali i Oromiya- s'ha identificat com a prioritària en aquest país per realitzar aquesta avaluació, ja que es troba molt afectada per la sequera i pel gran nombre de refugiats que arriben a aquest país des de Somàlia. “Les necessitats més urgents en aquests moments són aigua i aliments”, informa Patricia Herrán, delegada de la Creu Roja Espanyola a Etiòpia.

A Kènia ha viatjat també avui un delegat internacional de la Creu Roja que donarà suport a la Creu Roja Keniata en l'operatiu d'emergència per la crisi alimentària, que complementi les activitats de rehabilitació de pous, distribució de llavors d'alta qualitat, protecció del bestiar, serveis sanitaris i subministrament de menjar per a infants a les escoles, que ja realitzava.

Per la seva banda, la Federació Internacional ha respost a la sequera proporcionant cures mèdiques, aliments i aigua i complementant les activitats de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja a la regió enfocades a reduir el risc dels seus efectes en les comunitats.

Així mateix, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) ha construït dos grans dipòsits d'aigua capaces d'emmagatzemar 100.000 litres d'aigua i proveir d'aigua a 5.000 persones en el nord de Kènia. Així mateix, ha creat un altre punt d'aigua per als pastors nòmades i el seu bestiar. També, ha distribuït llavors i eines en el sud i centre de Somàlia. Al voltant de 300 tones de blat de moro, sorgo, caupí i llavors de sèsam i gairebé 800 tones de fertilitzant s'han distribuït, així com 30.000 pales, 30.000 aixades i 30.000 rasclets, per a unes 95.000 persones en deu províncies.

Els desastres climatològics i la fam a la Banya d'Àfrica s'estan convertint en un fenomen que es repeteix en cicles curts. Les últimes sequeres que han assolit el país han impossibilitat que la població pugui recuperar el seu mitjà de vida –agricultura, ramaderia- i s'ha quedat sense recursos.

La Creu Roja està intensificant la seva tasca a la zona on aquest tipus de situacions es produeixen de forma recurrent, i on treballa des de fa dècades en projectes de cooperació al desenvolupament dirigits a incrementar i reforçar la seguretat alimentària de la població, única manera de minimitzar els efectes d'aquestes situacions cròniques.


Projectes catalans sobre seguretat alimentària a Etiòpia des de 2006

Precisament, de  la Creu Roja a Catalunya duu a terme dos projectes de cooperació al desenvolupament a les regions etíops de Menz-Gera i Debre Birham, al nord de la zona afectada per la greu sequera, i a fi de millorar les condicions de vida de les famílies que hi viuen i per incrementar la disponibilitat d'aliments per a les persones més vulnerables de l'àrea rural des de l’any 2006.

Els projectes pretenen incidir en les causes directes que, com l’actual sequera, impedeixen el desenvolupament agrícola i ramader suficient i sostenible per afavorir la seguretat alimentària de les poblacions. Per això, els projectes promouen la millora de la productivitat i diversificació de la producció agrícola, la reducció de l’impacte de la degradació ambiental de la conca, la millora de la productivitat ramadera, l’increment de la diversitat d’aliments a les cases, així com també contribueixen a la millora de la nutrició de les famílies.

Per col·laborar amb l'operatiu humanitari engegat per la Creu Roja, truca'ns al telèfon 902 22 22 92 fes un donatiu online al nostre web 

Informació Relacionada
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja