900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja presenta un nou projecte d’ocupació per a 1.000 majors de 45 anys a l’atur
04-03-2014
DSC_0108
Aula de formació de la Creu Roja
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Es finança principalment amb fons propis de la Creu Roja, del Fons Social Europeu i de la Diputació de Barcelona. 

El projecte #majors45 es duu a terme en una desena de municipis catalans.La Creu Roja a Catalunya, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Terrassa, posa en marxa un nou projecte d’ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys, en el qual hi participaran un miler de persones durant el 2014.

El projecte posa especial èmfasi en contactar i sensibilitzar el teixit empresarial sobre la necessitat de facilitar la inserció laboral de la població d’aquesta franja d’edat i es comença a realitzar en una desena de municipis catalans: Barcelona, Reus, Cerdanyola del Vallès, Vic, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, L’Hospitalet de Llobregat, Pineda de Mar, Sabadell, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

El Projecte #majors45 s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment cap a d’altres sectors, actualitzar els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat. Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, el projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases següents: orientació, formació i intermediació laboral. A més, es generaran aliances empresarials en totes les fases dels itineraris laborals, amb l’establiment d’una xarxa d’empreses col•laboradores.

Pel que fa al finançament del projecte #majors45 compta amb un pressupost total de 480.100 euros, dels quals el 50% provenen del Fons Social Europeu (FSE), el 28% de fons propis de la Creu Roja, el 21% de la Diputació de Barcelona i l’1% restant procedeix de l’Ajuntament de Terrassa.

La institució humanitària inicia aquest projecte després de presentar la setmana passada l’estudi “L’impacte de la crisi en les persones majors de 45 anys”, el 6è informe del seu Observatori de Vulnerabilitat, que constata que més del 83% de les persones d’aquesta franja d’edat ateses en projectes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja estan a l’atur.

A la presentació del projecte, hi ha intervingut el president de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Josep Quitet; el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, entre d’altres. També hi ha participat Javier López, president de Codema+45, i Sergio Sergio Aparicio, Director Hotel Ibis Barcelona 22@.

Programa Operatiu Plurirregional “Lluita contra la Discriminació”

El projecte d’itineraris integrals per a persones de difícil inserció (majors de 45 anys) de la Creu Roja s’emmarca en el Programa Operatiu Plurirregional “Lluita contra la Discriminació” 2007-2013 (POLCD), que està cofinançat en un 50% pel FSE. El POLCD, del qual la Creu Roja n’és operador des de l’any 2001.

Del nou projecte, se’n farà difusió a través de Twitter amb el hashtag #majors45.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja