900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Assemblea Cornellà de Llobregat
cornella
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Actualitat
Actualitat
ciutat 10
Alumnes d'escoles de Cornellà reflexionen sobre els Drets Humans de proximitat a través del joc Ciutat 10 de la Creu Roja
28-05-2015
Una vintena de joves participants del Consell d’Infants de Cornellà s’han reunit per conèixer el projecte Ciutat10.
Campanyes
sense informació actualment
Descripció
Un segle al servei de les persones!

Des d'aquesta pàgina us donem la benvinguda a la nostra Web Oficial Creu Roja Cornellà. Desitgem que aquesta sigui una eina viva, en continua renovació, i que doni resposta a les vostres necessitats i inquietuds envers als altres.

El deteriorament progressiu de la situació econòmica està afectant cada cop més al nostre país. Des de la proximitat de l’Assemblea de Creu Roja a Cornellà volem fer costat als veïns del municipi què més ho necessiten. Així doncs, ajudar als que viuen en situacions de major precarietat i vulnerabilitat esdevé la nostra missió principal, desenvolupada mitjançant programes i serveis específics què tenen com a objectiu final el alleugerar el patiment d’aquestes persones.


La missió és ambiciosa i demana de la participació i compromís de la ciutadania; per la qual cosa, a Creu Roja a Cornellà posem a la vostra disposició els mitjans per col·laborar i, en definitiva, per sumar esforços i superar amb el mínim cost social, aquest dur procés de crisi socioeconòmica què presideix el nostres temps.


Cornellà, 1911 "La Nostra Història"

Durant segles, els cornellanencs difícilment comptaren amb l'ajuda exterior necessària per redreçar la situació quan sorgia qualsevol problema sanitari. Tanmateix, les greus conseqüències de la riuada del 1907, la qual va arrasar el terreny situat entre el riu i el carrer Major; va fer que el cos de voluntaris de la Creu Roja de Barcelona es desplacés a Cornellà, a fi d'ajudar els veïns, que havien quedat desolats per les pèrdues humanes i materials. La solidaritat dels membres de l'agrupació humanitària va colpir d'emoció alguns habitants de la localitat, fet que va portar a la creació l'any 1911 de l'Assemblea Local de la Creu Roja al carrer Rubió i Ors de la ciutat.

Malgrat les limitacions de Creu Roja, l'entitat no va deixar mai de comptar amb la col·laboració de nombrosos voluntaris, tots ells coneixedors de la importància que tenia la feina desenvolupada en una localitat sense clínica pública. No va ser, però, fins ben entrada la dècada dels seixanta quan la Creu Roja va tenir la seva primera ambulància.
Amb el pas dels anys, i al temps que les condicions d’atenció pública sanitària milloraren, les activitats de l'Assemblea Local de la Creu Roja es diversificaren, ja que es podien dedicar part dels recursos a cobrir necessitats de caire més social.

L'any 2004 l'Assemblea es va traslladar a una nova seu situada al mateix carrer, deixant enrere anys i vivències compartides i impulsant nous reptes i noves activitats acords amb les prioritats humanitàries, això si, sense deixar mai escapar el fill conductor d’una història de solidaritat compartida per generacions de ciutadans i ciutadanes de Cornellà.
Programes i Projectes
AccióProjectePrograma
Pobles Harmonia
Pobles Harmonia
Educació per al desenvolupament i sensibilització
 
Contacte
Local
c/Rubió i Ors, 104
08940Cornellà de Llobregat
Barcelona
934741412
Punts d'actuació

No hi ha més punts d'actuació en aquesta Assemblea

On actuem

Cerca la teva Creu Roja més propera.

Veure llistat complet

veure tots

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja