900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
L’exposició "Et Correspon. Ens Correspon" arriba a Barcelona
07-09-2011
VinyetaExposicio
Una de les vinyetes de l'exposició.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
La mostra forma part d’una campanya estatal de la Creu Roja que denuncia la desigualtat entre dones i homes a través de vinyetes fetes per una vintena d’humoristes gràfics.

L’exposició de la campanya "Et Correspon. Ens Correspon" arriba Barcelona, on es podrà visitar fins el proper 22 de setembre al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (Camèlies, 36-38). Després, s’exposarà també els dies 24 i 25 de setembre a la 16a Mostra d’Associacions de Barcelona, que es farà a la Plaça Catalunya. Aquesta exposició té com a objectiu sensibilitzar la població sobre la corresponsabilitat i la igualtat de dones i homes en la conciliació de la vida laboral, personal i familiar.

Les obres de l’exposició són vinyetes dibuixades per humoristes gràfics de reconegut prestigi que han reflectit amb humor i ronia els efectes que provoca la manca de corresponsabilitat, sobretot per a les dones. Aquests artistes, que han col·laborat de forma desinteressada amb la Creu Roja, han manifestat així el seu compromís a favor de la igualtat de gènere.

La inauguració de l’exposició té lloc el 7 de setembre a les 18 hores al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones i hi intervenen Josep Marquès, president de la Creu Roja a Catalunya, i Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquesta campanya, la Creu Roja vol posar de manifest que la conciliació i la corresponsabilitat entre homes i dones, tant a l’àmbit privat com públic, són condicions imprescindibles per una igualtat real de gènere, especialment pel que fa a l’accés, manteniment i promoció al mon laboral, entre d’altres àmbit de la vida. L’objectiu és trobar respostes estructurades d’organismes i administracions publiques, d’empreses i del món laboral, així com del conjunt de la societat, a l’hora de buscar vies de solució.

La manca d’una conciliació de la vida laboral, personal i familiar té una sèrie de conseqüències per a les dones: limitació de l’accés femení al mercat laboral, abandonament del lloc de treball per raons familiars o major taxa de dones que es veuen obligades a optar a un treball a temps parcial, entre d’altres.

A banda de la mostra de vinyetes, la campanya "Et Correspon. Ens Correspon" també consta d’altres actuacions, que compten amb el suport de l’Obra Social de “la Caixa” i que s’adrecen especialment a les empreses.
 
Abans d’arribar a Barcelona, l’exposició ha recorregut diverses ciutats de l’Estat espanyol. Al llarg de tot l’any 2011, està previst que la mostra s’exposi en 30 ciutat de 10 comunitats autònomes diferents. La campanya està cofinançada pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat i el Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu Pluriregional Lluita Contra la Discriminació 2007-2013.

Per a més informació sobre la campanya, podeu consultar el següent enllaç.
Related Information
News search

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja