900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja participa en un simulacre d’emergència aeronàutica a l’aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell
24-10-2011
SimulacreNova
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Hi han participat una desena de voluntaris procedents de la Creu Roja a l’Alt Urgell i de la Creu Roja a La Cerdanya.

La Direcció General de Protecció Civil i Aeroports de Catalunya han organitzat conjuntament un simulacre basat en l’activació del pla d’emergències AEROCAT.

Per part de la Creu Roja, ha assistit al simulacre el vicepresident autonòmic, Josep Quitet.

La Creu Roja ha col·laborat el passat divendres 21 d’octubre en un simulacre d’emergència aeronàutica a l’aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell. La simulació, organitzada conjuntament per la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i Aeroports de Catalunya, ha servit per posar a prova el Pla Especial per a Emergències Aeronàutiques de Catalunya AEROCAT, a més del pla d’autoprotecció de l’aeroport.

El simulacre ha consistit en un accident d’una aeronau amb uns 10-15 passatgers a l’interior que ha hagut de realitzar un aterratge forçós després de detectar una anomalia en el tren d’aterratge. A partir d’aquí, s’ha produït un vessament de combustible dels dipòsits de l’aeronau. L’accident ha deixat diversos ferits, alguns d’ells de gravetat.

Dins el simulacre d’emergència, la Creu Roja s’ha integrat en el grup logístic, del qual forma part com a cos operatiu en els diferents plans d’emergències de la DGPC. En aquest sentit, la tasca dels voluntaris de l’entitat ha consistit en el suport psicològic als familiars de les víctimes i als il·lesos de l’accident. També s’ha donat suport al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) amb el trasllat en ambulància dels ferits des de la pista fins a la zona d’atenció sanitària. D’altra banda, la Creu Roja també s’ha encarregat de repartir begudes i mantes entre les persones afectades per l’accident i els seus familiars. Una desena de voluntaris de la Creu Roja a l’Alt Urgell i de la Creu Roja a La Cerdanya especialitzats en l’atenció psicosocial s’han encarregat de dur a terme les tasques esmentades.

La valoració de la Creu Roja a l’Alt Urgell sobre el simulacre s’ha centrat en remarcar la importància i la dificultat del suport psicològic tant als familiars com als ferits lleus i als il·lesos. També s’ha comprovat la necessitat de disposar d’un dipòsit de material per poder donar resposta a emergències d’aquest tipus.

Presència de tots els cossos operatius
A part de la Creu Roja, han participat en el simulacre tècnics de la DGPC, els Bombers de la Generalitat, el SEM, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i el jutjat de guàrdia de La Seu d’Urgell.

El simulacre, que s’ha dut a terme seguint la normativa de la Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI), ha comptat amb la presència del conseller d’Interior, Felip Puig, i la del director general de Protecció Civil, Manel Pardo. Per part de la Creu Roja, hi eren presents el president de l’assemblea comarcal de l’Alt Urgell, José Ramon Isidro, el vicepresident autonòmic, Josep Quitet, i el director tècnic de l’àmbit de Salut, Socors i Emergències, David Osorio.

L’objectiu del simulacre és comprovar el funcionament dels protocols d’avisos i comunicacions entre els diferents cossos operatius, posar a prova les accions que els serveis d’emergències realitzarien en cas d’un accident real així com treballar la coordinació dels diferents serveis d’emergències durant el sinistre entre ells i amb els responsables de l’aeroport.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja