900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Salud
 

Objectius

La Creu Roja des de l’Àmbit de la Salut, vol complementar les accions sanitàries més tradicionals en la institució, basades en un component més assistencial i/o rehabilitador, amb altres que tinguin un component més preventiu i/o de promoció d'hàbits saludables.
Obrir un nou camp d'acció, com és el de la "Promoció de la salut ", més d'acord amb les necessitats de la població en general i dels més vulnerables en particular, en el marc del context socio-sanitari actual del nostre país.

Objectius específics en salut de Creu Roja

  • Promoure hàbits i estils de vida saludables, així com la inclusió social de persones que pateixin malalties estigmatitzants com ara la SIDA, les malalties mentals, les malalties de transmissió sexual, etc., en tots els grups de població, especialment en la població general, en joves i menors i en aquells col·lectius específics que presenten factors de vulnerabilitat com drogodependents, prostitutes, immigrants i reclusos.
  • Promocionar conductes i actuacions que previnguin els accidents de trànsit, domèstics i d'oci, en la població general i especialment en col•lectius més vulnerables o  que es puguin considerar de major risc.
  • Donar suport, fomentar i afavorir l'autonomia funcional de la gent gran així com de les persones amb discapacitat que es troben en situacions de soledat o amb malalties i trastorns discapacitants i / o degeneratius.
  • Millorar la salut, la qualitat de vida i els problemes de la població que presenta o pot presentar conductes addictives, ja sigui a una substància legal o il·legals, al joc o a les noves tecnologies.
  • Desenvolupar actituds i conductes que evitin, disminueixin o resolguin l'aparició de conductes violentes, ja sigui en centres educatius, grups de joves, actes esportius i les relatives a la violència familiar i de gènere, tant en la població general com en nens, joves i vulnerables.
  • Promocionar hàbits i estils de vida que afavoreixin un adequat desenvolupament afectiu -sexual, que evitin els embarassos no desitjats i les malalties de transmissió sexual en la població, amb especial atenció entre els adolescents i joves, immigrants i prostitutes.
  • Desenvolupar actituds i hàbits que afavoreixin l'alimentació sana i evitin i / o disminueixin trastorns de l'alimentació, com ara la obesitat, la bulímia, l'anorèxia, la vigorèxia i l'ortorèxia.

Funcions

  • Desenvolupar projectes i activitats per promoure hàbits i estils de vida saludables en especial atenció als col·lectius que presenten  majors factors de vulnerabilitat.
  • Actualitzat i situar  la imatge de Creu Roja com a referent en la prevenció i promoció de la salut treballant amb aliances amb altres agents de salut.
  • Desenvolupar la figura del voluntari com Agent de Salut, que haurà de treballar per la comunitat, formar-se en matèria de salut i participar com a voluntari de la Creu Roja a les accions i projectes nous que es desenvolupin.
Contacto

Dirección: c/ Joan d'Àustria 118, planta 2
08018 Barcelona

Pide más información a través de nuestro email de contacto.

Teléfono: 93 300 65 65

     

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja