900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Prop de 15.000 joves reben informació de l’entitat sobre els riscos associats al consum de drogues durant el 2011
20-01-2012
FotoWeb
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
El projecte SOM.NIT comença l’any 2012 amb un Cicle de Seminaris sobre drogues, el primer dels quals es titula “Cànnabis consum i marc legal”.

Durant el 2011, Creu Roja Joventut (CRJ) va arribar a prop de 15.000 joves amb les seves accions de sensibilització per prevenir i reduir els riscos associats al consum de drogues. Aquestes accions formen part del projecte SOM.NIT de l’organització juvenil, amb què CRJ vol informar els joves sobre aquests riscos, des d’un punt vista objectiu i no paternalista.

Per començar el 2012, el projecte SOM.NIT, juntament amb l’Escola d’Educadors de Creu Roja Joventut, inicien el proper mes de febrer un Cicle de Seminaris sobre drogues. Aquest cicle, del qual se’n celebra la segona edició, pretén abordar la fenomenologia del consum de drogues a Catalunya d’una manera clara i objectiva.

El primer seminari del cicle es titula “Cànnabis consum i marc legal” i tindrà lloc el dimecres 8 de febrer al Centre Cívic Drassanes (C/Nou de la Rambla, 43) de 18 a 20 hores. L’objectiu d’aquesta primera sessió és explicar el programa de mesures educatives alternatives per a menors sancionats per consum de cànnabis i exposar, en termes generals, la situació legal dels col·lectius cànnabics i el seu funcionament. També es presentarà el marc legal que envolta aquesta droga, així com els seus derivats, i es reflexionarà sobre la realitat que envolta el consum de cànnabis entre adolescents i joves.

Per tractar aquests temes, es comptarà amb la presència de Jordi Bernabeu, psicòleg del Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers, i Jose Afuera, secretari de la Federació d’Associacions Cannàbiques (FAC) i coordinador del Moviment Associatiu Cannàbic d'Autoconsum (MACA).

Després d’aquest primer seminari, és previst realitzar dues sessions més el 7 de març i l’11 d’abril.

Repartides 40.000 targetes informatives sobre els efectes de diferents substàncies

El programa SOM.NIT, que CRJ a Catalunya desenvolupa des de 1999, integra diferents tipus d’accions de sensibilització per informar i prevenir els joves sobre els riscos que comporta el consum de drogues, entre elles aquest cicle de seminaris. La primera edició d’aquest cicle, celebrada l’any passat, va constar de tres sessions titulades “Antropologia, drogues i reducció de riscos”, “L’anàlisi de substàncies com a pràctica de reducció de riscos” i “Toxicomanies: cocaïna, heroïna, alcohol i benzodiazepines. Bases de neurotransmissió, intoxicacions i sobredosi”.

Durant el 2011, Creu Roja Joventut també ha realitzat un total de 146 intervencions en discoteques i altres espais d’oci nocturn d’arreu de Catalunya, on va instal·lar punts d’informació del programa SOM.NIT. A través d’accions com aquestes, CRJ ha repartit aquest darrer any prop de 40.000 targetes informatives sobre la composició i efectes de diferents substàncies i ha realitzat 1.230 proves d’alcoholèmia. A més, ha distribuït prop de 10.000 preservatius, ja que un dels altres dels objectius del programa és prevenir els riscos o les conseqüències no desitjades de les pràctiques sexuals associades al consum de substàncies.

En aquestes accions, hi han participat 108 persones voluntàries de CRJ de 14 assemblees locals i comarcals de la institució humanitària d’arreu de Catalunya.

La inscripció als seminaris és gratuïta, emplenant el següent formulari online: http://bit.ly/ze6H2V.

Podeu consultar com arribar al Centre Cívic Drassanes, on se celebra el primer seminari a través de l’enllaç: http://g.co/maps/g4rn6

Per a més informació sobre el Cicle de Seminaris o el programa SOM.NIT, podeu consultar la següent pàgina web: www.somnit.org
Informació Relacionada
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja