900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Set milions de persones sota l’amenaça d'una greu crisi alimentària a la regió del Sahel
27-01-2012
270112_CO_Sahel
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Els països més afectats són Níger, Txad, Mali, Mauritània, Burkina Fasso i algunes regions de Senegal.

La Creu Roja compta amb finançament de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).


Prop de 7 milions de persones del denominat 'cinturó del Sahel' s'enfronten a una greu crisi alimentària si no es prenen mesures de forma immediata per mitigar els efectes de les pluges erràtiques que estan destruint collites i mitjans de vida. La situació es veu agreujada, a més, per l'alt preu dels aliments en aquesta regió africana. Els països més afectats són Níger, Txad, Mali, Mauritània, Burkina Fasso i algunes zones de Senegal.

"Les pluges han estat irregulars, tardanes i han acabat abans del normal, donant lloc a una caiguda del 25 per cent de la producció agrícola en comparació de la temporada passada", afirma Moustapha Diallo, de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.
 
Es tem que la taxa de desnutrició infantil (actualment per sobre del llindar d'emergència del 15 per cent a diverses zones de Txad i Mauritània) pugui deteriorar-se greument entre els mesos d'abril i agost. Es calcula que 1.025.000 nens menors de cinc anys en el Sahel es veuran amenaçats per la desnutrició aguda severa aquest any, i fins a 1,6 milions exposats a la malnutrició aguda.

La Creu Roja i la Mitja Lluna Roja dels països més afectats han reforçat les seves operacions de seguretat alimentària per distribuir immediatament aliments i altres ajudes a les comunitats més vulnerables. Creu Roja Espanyola, que ja recolzava a aquests països a través de programes de seguretat alimentària, ha començat a enviar delegats d'emergència a Níger. "Per a això comptem amb finançament de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional –AECID-", apunta Íñigo Vila, responsable de la Unitat d'Emergències de la Creu Roja.

"Els eixos de la nostra intervenció se centren en la distribució d'aliments per a les persones i el bestiar i el repartiment de llavors, sobretot a Mali", indica Noemí Muñoz, del Departament de Cooperació Internacional de Creu Roja Espanyola.

Mentre s'espera la resposta de la comunitat internacional, les dones de les regions més afectades han pres la paraula. "És sorprenent el nombre de dones que s'estan fent voluntàries per recolzar en tasques de tot tipus com la preparació de kits d'aliments i altres accions", ressalta Irene Peiró, delegada de la Unitat de Comunicació en Emergències de Creu Roja Espanyola (UCE) enviada a Mauritània.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja