900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Nou mòdul de Salvament Marítim de la Creu Roja a Sant Feliu de Guíxols-Vall d'Aro
26-03-2012
StFeliu_0984
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Aquesta instal·lació permetrà disminuir el temps de resposta en les seves intervencions.

Uns trenta membres del voluntariat de la Creu Roja a Sant Feliu de Guíxols Vall d'Aro formen part d'aquest projecte.El passat diumenge 25 de març, l’assemblea de la Creu Roja a Sant Feliu de Guíxols – Vall d’Aro ha inaugurat les noves instal·lacions del servei de Salvament Marítim que porta a terme conjuntament amb els serveis de Salvament Marítim SASEMAR des de fa 4 anys.

L’acte inaugural, ha anat a càrrec del Sr. Joan Maura, president de la Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro i de l’alcalde de la Ciutat, el Sr. Joan Alfons Albó. Hi han assistit un centenar de persones, representants de diferents institucions, regidors, representants de la Institució, voluntarat, tècnics del museu i simpatitzants de la Creu Roja. Un cop finalitzada la inauguració del mòdul, es va fer una visita guiada al Museu de Salvament Marítim de Sant Feliu de Guíxols, on el tècnic va explicar els orígens del salvament de nàufrags i la seva evolució al Salvament Marítim actual.

La nova instal·lació, ubicada al Passeig Marítim de Sant Feliu de Guíxols, permetrà estar més a prop de l’embarcació de rescat, disinuïnt així el temps de resposta en les intervencions i millorant l’atenció d’aquesta institució. La instal·lació disposa de material per fer front a les emergències que li siguin derivades.

Una trentena de membres del voluntariat d’aquesta assemblea de la Creu Roja al Baix Empordà, són els encarregats de dur a terme serveis tant diversos com: salvament i socors de vides humanes amb problemes al mar o llocs costaners de difícil accés,  recollida d’objectes flotants a la deriva, remolc d’embarcacions, recerques, accidents de transit amb caiguda al mar, o accidents mediambientals entre d'altres. En definitiva, tot allò que representi un perill per la vida dels altres al mar.

El voluntariat que forma part d’aquest dispositiu, disposa del curs de formació bàsica en competències marineres del departament de formació d’agricultura i pesca de la Generalitat de Catalunya, així com la formació modular pròpia de la Creu Roja en Salvament Marítim. Actualment, es disposa de 6 patrons portuaris i 8 més que es troben en procés de pràctiques.

Complementant aquesta nova instal·lació, la Creu Roja a Sant Feliu de Guíxols – Vall d’Aro disposa de tres embarcacions de rescat i d’una moto d’aigua per a realitzar serveis en zones de difícil accés que donen servei els 365 dies de l’any, a banda de les dues ambulàncies que realitzen els serveis d’atenció i prevenció terrestre.
 

Serveis Realitzats 2011/2012  

 Serveis de Salvament Marítim  19
 Serveis preventius aquàtics 6
 Rescats a persones amb problemes dintre de l'aigua 2
 Pràctiques realitzades conjuntament amb Sasemar 3
 Pràctiques internes realitzades entre voluntaris 42
 Pràctiques realitzades entre altres assemblees de la Creu Roja 3   
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja