900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja i la Universitat Ramon Llull fomenten els bons hàbits nutricionals entre els col·lectius vulnerables
30-04-2012
ConveniBlanquerna
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
El Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la URL i la Creu Roja promouran bons hàbits nutricionals entre els col·lectius vulnerables. Durant el 2012, el seu treball conjunt se centrarà en la gent gran.

La Creu Roja i la Universitat Ramon Llull (URL) - Blanquerna inicien un treball conjunt per promoure els bons hàbits nutricionals entre diversos col·lectius en situació de vulnerabilitat i, durant el 2012, se centraran especialment en la gent gran. Aquesta nova col·laboració s’ha establert per iniciativa del Grau de Nutrició i Dietètica de la Universitat i l’àmbit de Salut de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona.

Dins del segon curs d’aquest grau, la URL imparteix l’assignatura “Educació nutricional 2”. Un dels objectius d’aquesta assignatura és que l’alumnat pugui posar en pràctica els seus coneixements sobre educació nutricional per a diferents col·lectius poblacions d’una forma real.

Per la seva banda, la Creu Roja, dins del Pla de Salut, té entre les seves línies d’actuació promocionar hàbits i estils de vida saludables entre aquells col·lectius més vulnerables. Dins d’aquests hàbits, pren especial importància l’alimentació.

Tant la Creu Roja com la URL volen fomentar ara la seva col·laboració en aquesta matèria i, per això, l’alumnat del Grau de Nutrició prepararà diferents xerrades i tallers sobre aquest tema amb la supervisió de la institució humanitària. Concretament, l’alumnat de la Blanquerna oferirà xerrades sobre diferents temàtiques relacionades amb la nutrició a persones usuàries de la Creu Roja, especialment a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La universitat també organitzarà altres xerrades per a voluntariat i personal tècnic de la Creu Roja. L’objectiu és que, posteriorment, sigui el propi personal de l’entitat el que pugui impartir aquestes xerrades als usuaris de la institució humanitària, o bé sensibilitzar-los sobre bones conductes en l’àmbit de la nutrició.

Durant l’any 2012, la col·laboració de la Creu Roja i la URL en aquesta matèria s’adreçarà principalment al col•lectiu de la gent gran. Així, els àmbits de Formació i Salut han treballat transversalment amb el de Gent Gran per coordinar l’activitat i establir les temàtiques de salut en nutrició per a les persones d’edat avançada més necessàries arreu del territori. Això no obstant, durant els propers anys, es planificaran accions adreçades a d’altres col•lectius per promocionar una alimentació saludable de forma transversal amb els diferents grups de població atesa per Creu Roja, segons les necessitats i demandes del territori.

Les activitats programades fins ara

En el que portem d’any, ja s’han realitzat tres xerrades amb aquesta finalitat a l’assemblea de la Creu Roja al Masnou-Alella –Teià, que han estat molt ben acollides entre els membres de l’entitat i de la URL. Una d’elles s’ha adreçat a voluntariat i personal tècnic i les altres dues a un grup de persones usuàries de l’entitat. Aquesta segona xerrada s’ha centrat en les Dietes d’aprimament per a la gent gran i ha abordat la necessitat de mantenir un pes adequat i una dieta equilibrada a la tercera edat per evitar determinades patologies.

Properament, també tindran lloc a la ciutat de Barcelona dues xerrades més sota els títols “Dietoteràpia per a Gent Gran” i “Nutrició equilibrada per persones amb Sindrome de Asperger”. En la primera, s’explicarà quina és l’alimentació mes adequada per a les persones que pateixen malalties freqüents entre la gent gran (diabetis, hipercolesterolèmia, hipertensió arterial, osteoporosis, etc). A la segona, es donaran pautes per ajudar les persones que pateixen la Síndrome d’Asperger (autisme d’alt rendiment) a portar una alimentació saludable, que constaran de tallers i dinàmics i que s’adreçaran tant a un grup d’adults com a un altre d’infants i joves.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja