900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Alumnos de las escuelas de Berga analizan la ciudad des del punto de vista de los Derechos Humanos
18-06-2012
DretsHumans2
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
Alumnes de les escoles de Berga analitzen la ciutat des del punt de vista dels Drets Humans

El Consell d’Infants, que representa l’alumnat d’entre 10 i 12 anys de totes les escoles de Berga, ha presentat al govern municipal les conclusions d’aquesta avaluació.

Durant tot el curs, els infants de Berga han realitzat aquest treball d’anàlisi en el marc el projecte “Ciutat 10, El Joc dels Drets Humans a la Ciutat” de la Creu Roja.


Alumnes de totes les escoles de Berga han realitzat un treball d’anàlisi per conèixer el grau d’acompliment dels Drets Humans de proximitat en aquesta localitat. Aquest treball s’ha efectuat durant tot el curs escolar en el marc del projecte “Ciutat 10, El Joc dels Drets Humans a la ciutat” de la Creu Roja a Catalunya.

Coincidint amb el final de curs, el Consell d’Infants, que representa alumnes d’entre 10 i 12 anys de totes les escoles de Berga, han exposat els resultats d’aquesta avaluació al govern municipal. La presentació del treball dels alumnes ha tingut lloc aquest dissabte, 2 de juny, durant la Jornada “Projecte educatiu de Ciutat”.

Amb el seu treball d’anàlisi, els infants de cadascuna de les escoles de Berga han avaluat el grau d’acompliment dels 5 principis bàsics d’una Ciutat 10 (ciutat del benestar, ciutat per a tothom, ciutat cívica i participativa, ciutat compromesa i ciutat democràtica), d’acord amb el projecte de la Creu Roja. Per això, han analitzat el conjunt de recursos i actuacions que poden portar a terme les administracions per garantir-los, cosa que ha servit per fomentar l’esperit crític i la participació constructiva dels infants en la millora de la seva ciutat.

Aquest ampli treball d’anàlisi s’ha realitzat des de la perspectiva dels infants i representa un punt de partida per construir una ciutat millor que respecti i garanteixi els drets de totes les persones que hi viuen. Durant tot el curs acadèmic, un equip de treball format per les tècniques d’Inclusió de l’Ajuntament, la tècnica d’Educació, un expert en jocs i col•laborador de la Creu Roja i tècnics i voluntariat de l’assemblea del Berguedà han realitzat assessorament i seguiment dels infants i al professorat implicat en el projecte.

El dossier amb tot el treball realitzat pels infants s’ha lliurat a l’alcalde de Berga perquè el traspassi al seu equip de govern. A l’acte del dissabte, els representants dels Consell d’Infants també han explicat els recursos més i menys valorats de la ciutat de Berga. Per això, han detallat si els recursos existien al municipi, si funcionaven, si creien que eren necessari, per què i com els millorarien, establint una puntuació global del 0 al 10 per a cadascun d’ells. Els recursos més ben valorats pels infants han estat els següents: el banc del temps, els parcs infantils, la pàgina web i el butlletí municipal, els casals infantils i la policia local de proximitat. D’altra banda, els pitjors valorats han estat els punts de trobada familiar, el mobiliari urbà de qualitat, les ofertes d’ocupació pública i les ludoteques.

Tot seguit, diferents membres de l’equip de govern han contestat les observacions dels infants, tot manifestant públicament el seu compromís per millorar aquells aspectes sobre els quals és necessari continuar treballant-hi. Al final de l’acte, s’ha convidat als assistents a participar en una partida dal joc Ciutat 10 a la Plaça Viladomat de Berga.

Aquest projecte té una importància cabdal en la promoció dels drets humans de proximitat en un moment com l’actual. Tant la Creu Roja del Berguedà com el Gabinet de Drets Humans de la institució humaitària posa a disposició d’aquelles assemblees locals o comarcals que estiguin desenvolupant el projecte o vulguin desenvolupar-lo el seu suport i assessorament.
Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja