900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja posa en marxa mesures per prevenir els efectes adversos de la calor
28-06-2012
CCO
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Des de dimarts, s’han efectuat 1.352 trucades a persones grans i s’han donat consells adreçats a la població en general.

Voluntariat de proximitat de les oficines locals i comarcals de tot el territori realitza trucades i visites a domicili per donar recomanacions i consells bàsics per combatre la calor.

Es dóna especialment atenció a la infància atesa en diferents espais de la Creu Roja arreu del país.


La calor intensa ha començat a aparèixer a Catalunya i, per això, cal extremar les precaucions davant les altes temperatures, sobretot amb les persones més vulnerables. Un dels col·lectius de més risc és la gent gran, per això, la Creu Roja porta efectuades des del dimarts, 1.352 trucades a persones grans del Servei de Teleassistència Domiciliària a través del Centre de Coordinació, per a facilitar-los consells bàsics com a mesura preventiva davant l’onada de calor.

A més, tots els usuaris de gent gran dels projectes de proximitat de la Creu Roja que reben visites del voluntariat de l’entitat també es veuen beneficiats d’aquestes recomanacions per a la prevenció de l’onada de calor, bé presencialment o per telèfon arreu del país. El 2011, la Creu Roja ha atès 3.040 persones grans a través d’aquest seguiment personalitzat.

Els consells bàsics que es proporcionen a les persones grans estan estructurats en diferents blocs i els donen informació general de com actuar en diverses situacions de la vida quotidiana davant un cop de calor, com ara, a casa, al cotxe, a nivell personal, durant els àpats o en situacions específiques de problemes de salut. Es donen consells preventius tals com evitar sortir al carrer a les hores centrals del dia, tancar les finestres de casa per on entra més la llum del sol, fer servir algun tipus de climatització, beure molta aigua, o bé evitar àpats massa abundants, entre d’altres.

A més, aprofitant la viralitat de les xarxes socials, la Creu Roja està utilitzant aquests canals per sensibilitzar la població en general amb consells i recomanacions per prevenir els efectes d’aquesta onada de calor. Podeu consultar online les advertències i recomanacions per a la prevenció de riscos durant l’estiu adreçats a la població en general, a través d’aquest enllaç: http://www.slideshare.net/CreuRojaCatalunya/aquest-estiu-estimat-molt


Campanya “Onada de calor”
La campanya “Onada de Calor”, està emmarcada dins dels programes de Gent Gran i Atenció a la dependència i compta amb el suport de la subvenció de l’IRPF. Dóna atenció a les persones més vulnerables als canvis de temperatura que precisen una atenció complementària a aquella que realitzen els serveis socials comunitaris i locals. A part del seguiment a les persones derivades pels serveis socials comunitaris i locals, els usuaris i usuàries del servei de Teleassistència Domiciliària (TAD) de la Creu Roja també es beneficien d’aquest servei.


Els infants, també vulnerables davant la calor
Un altre col·lectiu vulnerable per definició davant aquest tipus de condicions climatològiques adverses, és la infància. En els projectes adreçats a la infància que gestiona la Creu Roja durant l’estiu, es sensibilitza als nens i nenes dels efectes nocius que pot provocar un cop de calor i es prevenen situacions de risc mantenint els infants en llocs ombrejants i sempre ben hidratats.

La Creu Roja, compta durant l’estiu amb diversos projectes i espais de lleure adreçats als més menuts, com ara ludoteques, Centres de Mediació Social, espais de reforç escolar, esplais o casals, repartits per tot el territori.Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja