900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
El programa d’alimentació infantil de la Creu Roja rep fons recollits per la Marató per la Pobresa
27-07-2012
CreuRojaiCaritasweb
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Fundació La Marató de TV3 ha adjudicat 250.000 euros per desenvolupar el Programa d’emergència per donar suport a l’alimentació infantil, que la Creu Roja realitzarà conjuntament amb Càritas.

El programa pretén pal·liar situacions d’emergència relacionades amb la manca d’alimentació dels infants i garantir la cobertura del menjador escolar als menors de les famílies que viuen en el llindar de la pobresa.


El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès i la directora de la Fundació de la Marató de TV3, Carme Basté, han signat el divendres 19 de juliol el conveni de col·laboració que permetrà desenvolupar el Programa d’emergència per a donar suport a l’alimentació infantil, que la Creu Roja realitzarà juntament amb Càritas.

Els fons recaptats durant la Marató per la Pobresa, un total de 4,5 milions d’euros, es repartiran entre un total de 75 entitats socials. Com que algunes d’aquestes entitats treballen en xarxa i desenvolupen projectes conjuntament, el total de projectes finançats serà de 40. En el cas de la Creu Roja i Càritas, els fons adjudicats es repartiran al 50% entre les dues entitats.

A la convocatòria de la Marató per la Pobresa, es van presentar un total de 205 candidatures i la selecció dels 40 projectes seleccionats s’ha realitzat tenint en compte criteris de viabilitat econòmica, d'arribada al màxim de persones amb necessitat i de repartiment per tot el territori. Els projectes seleccionats estan relacionats amb l'habitatge, l'atenció a la infància, els programes ocupacionals i els assistencials.

El Programa d’emergència per donar suport a l’alimentació infantil

Davant del context de crisi econòmica i de la saturació dels serveis socials, el Programa d’emergència per donar suport a l’alimentació infantil pretén poder cobrir el pagament del menjador escolar a aquelles famílies que es troben dins del llindar de pobresa i no han tingut accés als ajuts econòmics de l’administració pública.

El programa es desenvoluparà entre juliol de 2012 i juliol de 2013 i, per detectar els casos de les famílies que es trobin en aquesta situació, la Creu Roja i Càritas es coordinaran amb els serveis socials municipals i els consells comarcals. L’objectiu és arribar com a mínim a 414 infants de tot Catalunya durant el proper curs escolar.

La Creu Roja va apostar per aquest projecte davant de l’alt índex de pobresa infantil a Catalunya, que arriba al 23,7 %, un 56% més la mitjana de la UE-15. A més, el primer estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya indica que el 38% de les famílies que reben ajuda bàsica de l’entitat no es poden permetre donar un àpat de carn als seus fills cada 2 dies i que el 25% no es pot costejar el cost del menjador escolar.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja