900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Els rescats baixen un 26% i les assistències sanitàries, un 7,5% a les platges amb servei de la Creu Roja
29-08-2012
platjamataro
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Durant tot l’estiu, la Creu Roja recomana els banyistes com evitar els riscos del sol i la mar, repartint 55.000 fulletons en diferents idiomes en el marc de la campanya “Aquest estiu, estima’t molt”.

La Creu Roja aconsella exposar-se al sol de forma progressiva, protegir-se el cap amb gorres o barrets per evitar insolacions o beure líquids per prevenir la deshidratació, entre d’altres recomanacions.


La Creu Roja a Catalunya ha realitzat 163 rescats a la mar entre mitjans de juny i mitjans d’agost, un 25,91% menys que fa un any. Paral·lelament, el nombre d’assistències sanitàries ha baixat un 7,49% a les 111 platges catalanes que compten amb el servei de vigilància, prevenció i salvament de la Creu Roja.

En el que portem de temporada, la Creu Roja ha realitzat 163 rescats a les platges catalanes, enfront dels 220 de fa un any, i 17.644 assistències sanitàries, una xifra que l’any passat es va elevar fins a les 19.073.

Les assistències sanitàries corresponen a diferents causes, entre elles traumatismes, cremades, lipotímies, cops de calor, picades, al·lèrgies o patologies de diferents tipus (cardio-vasculars, respiratòries...) que es manifesten quan les persones són a la platja. Del total d’assistències sanitàries realitzades en el que portem de temporada, 5.309 corresponen a atencions per picada de medusa, una xifra que ha crescut un 10,49% respecte a l’agost de 2011 arreu de Catalunya.

El balanç de la temporada de platges per demarcacions

La demarcació de Barcelona segueix la tendència general de la costa catalana. Fins a mitjans d’agost, la Creu Roja ha realitzat 40 rescats a les platges barcelonines, 37 menys que l’any passat, i 3.690 assistències sanitàries, un 35,62% menys que el 2011. Pel que fa a les atencions per picada de medusa, s’han registrat 1443 en el que portem de temporada, un nivell similar al de mitjans d’agost de 2011.

En canvi, a la costa tarragonina, també han baixat les atencions per picada de medusa un 26,28% respecte a l’agost de 2011.

En total, la Creu Roja a Tarragona ha atès 1.885 persones per aquest motiu en el que portem de temporada, mentre que el total d’assistències sanitàries realitzades a la costa daurada arriba a 6.065, un 21% menys que fa un any. Els rescats també van a la baixa: si l’any passat se n’havien fet 111 fins a mitjans d’agost, enguany se n’han realitzat 79.

Per contra, en el cas de la demarcació de Girona, sí que s’ha produint un augment de rescats i assistències sanitàries des de principis d’estiu. Fins ara, la Creu Roja ha realitzat 44 rescats, enfront dels 32 de 2011, i 7.889 assistències sanitàries, un 39,26% més que l’any passat. D’aquestes 7.889 assistències sanitàries, 1.981 corresponen a atencions per picada de medusa, una xifra que s’ha doblat respecte el 2011.

Davant de l’augment de rescats i assistències sanitàries, la Creu Roja també està incrementat els seus avisos i mesures preventives al a costa gironina. Fins a mitjans d’agost, ha realitzat 1.994 avisos d’aquest tipus, un 34,73% més que l’any passat.

Pel que fa a l’estat de la mar de les platges amb cobertura de la Creu Roja, cal destacar que s’han senyalitzat majoritàriament amb banderes verdes, que representen un 81% del total. Les banderes grogues suposen un 18% i les vermelles, un 1%.

Recomanacions als banyistes sobre els riscos associats al sol i la mar

Una altra de les tasques preventives del personal de la Creu Roja són les recomanacions que fan als banyistes sobre els riscos associats al sol i la mar. Amb aquesta finalitat, els socorristes repartiran durant tot l’estiu un total de 55.000 fulletons informatius de la campanya “Aquest estiu, estima’t molt” de la Creu Roja, en diferents idiomes. Entre aquestes recomanacions, figuren utilitzar una protecció solar adequada i posar-la sobre la pell abans de marxar de casa, exposar-se al sol de forma progressiva, assecar-se bé en sortir de l’aigua, beure líquids per prevenir la deshidratació o protegir-se el cap amb gorres o barretes per evitar insolacions, entre d’altres.

Prop de 5.000 assistències socials

A més de realitzar tasques de vigilància, prevenció i salvament a les platges catalanes, la Creu Roja també realitza assistències socials. Entre elles, figuren les ajudes al bany per a persones amb discapacitat, per exemple amb les anomenades cadires amfíbies, o el repartiment de polseres identificaves a menors, per facilitar la identificació dels infants en cas que es perdin a la platja. Fins a mitjans d’agost, la Creu Roja ha realitzat prop de 5.000 assistències socials arreu de Catalunya.

Si feu click aquí, us podeu descarregar el fulletó informatiu de la campanya “Aquest estiu, estima’t molt”.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja