900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Prop de 2.500 joves reben consells sobre reducció de riscos en el consum de drogues de Creu Roja Joventut durant l’estiu
30-08-2012
SOMNITRAZZ1
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
S’ha realitzat 81 intervencions amb aquest objectiu en espais d’oci nocturn entre juny i agost. El programa SOM.NIT es desenvolupa durant tot l’any, però prop del 60% de les seves actuacions es concentren a l’estiu.

Des de principis de juny, Creu Roja Joventut ha repartit més de 12.000 fulletons i materials informatius sobre reducció de riscos en el consum de drogues.


Prop de 2.500 joves han rebut consells sobre la reducció de riscos en el consum de drogues de la mà de Creu Roja Joventut (CRJ) entre els mesos de juny i agost. Aquestes recomanacions es porten a terme en espais d’oci nocturn en el marc del programa SOM.NIT de CRJ, que té per objectiu informar i prevenir els joves sobre els riscos associats al consum de drogues, des d’un punt de vista objectiu i no paternalista.

Des de principis de juny, Creu Roja Joventut ha realitzat 81 intervencions del SOM.NIT en espais d’oci nocturn situats en 59 municipis d’arreu del territori català. En aquestes actuacions, CRJ ha distribuït més de 12.000 fulletons i materials per informar i sensibilitzar els joves sobre els riscos del consum de drogues, a través d’un equip de voluntariat de 80 membres.

El programa es desenvolupa durant tot l’any, però a l’estiu es concentren prop del 60% de les seves intervencions anuals, que se situen al voltant de les 140. El motiu és la major freqüència de festes majors o de festivals que es registra en aquesta època de l’any, o l’alta afluència de visitants en algunes zones turístiques, cosa que porta a diversos ajuntaments, consells comarcals o promotors privats a sol·licitar la intervenció de Creu Roja Joventut.

A més de les intervencions del SOM.NIT en espais d’oci nocturn, CRJ i l’assemblea local de la Creu Roja a Blanes han col·laborat enguany amb l’Ajuntament d’aquesta localitat per desenvolupar diverses activitats de sensibilització durant tot el mes d’agost. En total, s’han realitzat 12 activitats, que s’han basat en la prevenció i la reducció de riscos en el consum de drogues i en la conscienciació sobre la convivència entre l’oci nocturn i la vida veïnal a la zona de “Els Pins”.

Formació per a nou voluntariat del programa

Durant els mesos de juliol i agost, CRJ també ha realitzat dues formacions específiques (una a Barcelona i una altra a Vilanova i la Geltrú) per formar nou voluntariat del programa SOM.NIT, en què han participat 41 persones. Es tracta de voluntariat de l’entitat de l’Anoia, Sabadell, Badia del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Sitges, Caldes de Montbui, Barberà del Vallès i Castellà del Vallès, que, d’ara en endavant, podrà desenvolupar intervencions de sensibilització en aquests municipis i comarques.

També està prevista una altra formació amb aquesta finalitat el 20 i el 21 d’octubre, coincidint amb la trobada de CRJ a la demarcació de Barcelona.

Fins a finals de setembre, estan programades 15 intervencions més del SOM.NIT en les dates i localitats que s’exposen a continuació.

Vilafranca del Penedès: 30 d’agost
Les Borges Blanques: 31 d’agost
Santa Perpètua de Mogoda: 31 d’agost
Sentmenat: 31 d’agost
Sant Quirze del Vallès: 1 de setembre
Vidreres: 1 de setembre
Sentmenat: 1 de setembre
Santa Perpètua de Mogoda: 2 de setembre
Olot: 7 de setembre
Tàrrega: 8 de setembre
Vilafant: 14 de setembre
Campdevànol: 15 de setembre
Esplugues: 22 de setembre
Sabadell: 22 de setembre
Riudellots de la Selva: 29 de setembre

Per a més informació sobre aquestes activitats, podeu trucar al 93 489 00 89.
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja