900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja atén més de 400 demandes de recerca de persones desaparegudes en un any arreu de l’Estat
30-08-2012
japan-earthquake-2011-03-11-z
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Cada any, els conflictes armats, les catàstrofes naturals i les migracions separen a moltes famílies que pateixen en no poder contactar amb els seus éssers estimats, o per desconèixer on es troben.

El 2011, la Creu Roja va atendre més de 400 demandes de recerca, que afecten prop de 900 persones, arreu de l’Estat.


Cada any, els conflictes armats, les catàstrofes naturals i la migració separen a moltes famílies que pateixen per no poder contactar amb els seus éssers estimats ni tenir-ne notícies. El benestar de les persones i la seva capacitat d'afrontar les crisis depenen en gran mesura de la possibilitat que tenen de mantenir-se en contacte amb els seus familiars. De conformitat amb el Dret Internacional Humanitari i el Dret Internacional dels Drets Humans les persones tenen dret a saber què ha succeït amb un familiar que ha desaparegut.

En el Dia Internacional dels Desapareguts, la Creu Roja reafirma el seu compromís d'ajuda a centenars de milers de famílies d’arreu del món per restablir el contacte familiar i llança la Campanya “No m'oblidis”. A través de diversos materials de sensibilització, es pretén donar a conèixer la tasca que desenvolupa el seu programa de “Restabliment del Contacte Familiar” i sensibilitzar la població sobre el dret que totes les persones tenen de conèixer on es troben els seus familiars.

El Servei de Restabliment del Contacte Familiar (RCF) de Creu Roja forma part, juntament amb el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i les Societats Nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, d'una extensa xarxa mundial d'ajuda a familiars de desapareguts que abasta un ampli ventall d'activitats i que té per objectiu impedir les separacions i les desaparicions, restablir i mantenir el contacte entre familiars i esclarir què ha succeït amb les persones donades per desaparegudes. Aquestes tasques solen anar acompanyades d'ajuda psicològica, jurídica i material per a les persones i famílies afectades, programes de reassemtament i reagrupament familiar.

Perquè el RCF funcioni és imprescindible estar prop de les persones afectades. La presència a 187 països de tot el món de la Xarxa de Restabliment del Contacte Familiar de Creu Roja garanteix aquesta proximitat.
Informació Relacionada
Recursos Audiovisuals

 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja