900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja reparteix prop de 990.000 Kg d’aliments entre 150.000 persones entre juliol i agost arreu de Catalunya
13-09-2012
ProgramaAlimentsagostarxiu2
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Prop de 750 persones voluntàries de la Creu Roja han col·laborat en la primera fase del Programa d’Aliments arreu de Catalunya.

La Creu Roja prepara actualment la segona fase del Programa d’Aliments, que es desenvoluparà entre octubre i desembre.


La Creu Roja ha distribuït 989.888,40 Kg d’aliments entre 149.977 persones en situació de vulnerabilitat durant els mesos de juliol i agost. Durant aquest període, la Creu Roja ha desenvolupat la primera fase de la convocatòria del Programa d’Aliments de 2012 a tot l’Estat, un projecte europeu gestionat per la institució humanitària. En el mateix període, s’han distribuït 6.690.000 kg d’aliments arreu de l’Estat.

Com a gestora del Programa, la institució humanitària distribueix els aliments entre les entitats que hi estan adherides, les quals, al seu torn, fan el repartiment directe entre els beneficiaris. En aquesta primera fase, la distribució d’aliments s’ha vehiculat a través de 481 entitats, entre les quals també figuren assemblees locals i comarcals de la Creu Roja. Fins a 749 persones voluntàries de la Creu Roja també han col·laborat fins ara en la distribució d’aliments.

Pel que fa als perfils de les persones que reben ajuda alimentària mitjançant aquest programa, la majoria d’elles són famílies o persones que viuen soles en situació de vulnerabilitat. També cal destacar l’alta presència d’infants, joves i lactants i, en menor mesura, la de gent gran, població de procedència estrangera o persones amb discapacitat. Pel que fa als infants, un dels col·lectius prioritaris per a la Creu Roja a Catalunya en l’actual context de crisi econòmica, cal destacar que el Programa d’Aliments arribarà a prop de 26.000 menors (entre infants, joves i lactants) només a la demarcació de Barcelona, cosa que representa més del 17% del total de beneficiaris.

Per donar suport a la infància en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu que pugui iniciar el curs escolar amb normalitat, l’entitat també està distribuint ajudes per a vestuari i material escolar per a 3000 menors. A més, segueix repartint kits de suport social (lots amb productes alimentaris i higiènics) entre les persones en situació de vulnerabilitat, el 66% de les quals són menors. En el que portem d’any, l’entitat ha repartit kits entre 36.380 persones (24.083 menors).

El futur del Programa d’Aliments a Catalunya i a l’Estat

El passat mes de febrer, la Comissió Europea va aprovar un ajornament extraordinari del Pla d’Ajuda Alimentària de la UE per al període 2012-2013 en el marc de la Política Agrària Comuna (PAC). Originàriament aquest programa distribuïa excedents dels mercats agrícoles europeus entre les persones en situació vulnerable, per la qual cosa segueix formant dels pressupostos de la PAC, però actualment està basat en subvencions que la UE concedeix als Estats perquè comprin els productes a distribuir. Per això, actualment, està obert el debat sobre si el Pla d’Ajuda Alimentaria de la UE 2012 i no s’haurà d’emmarcar en la política comunitària d’Afers Socials a partir de 2014.

Per millorar i potenciar els serveis de distribució d’aliments entre els col·lectius més vulnerables i, alhora, començar a planificar les actuacions necessàries per adaptar-se a eventuals canvis d’aquest pla europeu, s’ha constituït recentment a Catalunya la Taula d’Excedents Alimentaris. Aquesta taula està integrada per les entitats socials que gestionen bancs d’aliments, entre elles la Creu Roja, Càritas i la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, a més de diversos departaments del govern de la Generalitat i altres agents del món alimentari. Entre els objectius prioritaris de la Taula, figuren potenciar els sistemes d’obtenció d’aliments mitjançant les donacions i l’aprofitament dels aliments no comercialitzables, però sí consumibles.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja