900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja va donar suport als afectats i va facilitar el contacte amb els seus familiars
26-09-2012
Recursriuades
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Voluntariat de les diverses localitats afectades va donar suport a les població afectada per les riuades. La institució humanitària també va respondre a peticions d’informació sobre familiars procedents de diferents llocs del món.

En motiu del 50è aniversari de les riuades que van devastar diverses zones del Vallès el 25 de setembre de 1962, la Creu Roja vol dedicar un recordatori a les persones afectades, així com a tot el personal i voluntariat de la institució humanitària que va donar suport als damnificats. Les riuades van provocar fins a 617 víctimes mortals segons xifres oficials i van afectar fins a 12.000 persones.

Les riuades van devastar barris sencers i van danyar centenars de fàbriques. El Vallès Occidental va ser la comarca més afectada, però les riuades també van afectar el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Garraf. Terrassa, amb més de 300 morts, i Rubí, amb prop de 300, van ser les dues localitats més afectades, mentre que, a Sabadell, van desaparèixer moltes fàbriques sota la riuada. Municipis com Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet també van resultat fortament afectats per les riuades.

Davant d’aquesta catàstrofe, voluntariat de les diverses localitats afectades va donar suport a les persones afectades. La institució humanitària també va respondre a les nombroses peticions d’informació, que van realitzar familiars de les persones residents al Vallès des de diferents llocs del món. Aquestes peticions van arribar a través de la Lliga de Societats (antecessora de la Federació Internacional de la Creu Roja) i van ser gestionades per l’aleshores delegat estatal de la institució humanitària, el Duc d’Hernani.

Així mateix, es conserven els papers que feia servir el voluntariat per prendre nota de la informació “in situ” dels danys causats per les riuades i l’actuació de la Creu Roja, així com algunes fotografies inèdites (adjuntes). Tot i això, no es disposa de dades del nombre de persones voluntàries que van participar en les actuacions de suport a les persones afectades

Això no obstant, sí que està documentat que l’assemblea provincial de la Creu Roja a Barcelona va proporcionar 140 mantes per a les persones afectades i que la institució humanitària va rebre diverses mostres de suport tant per part de la ciutadania com d’altres Societats Nacionals.

Diverses persones van cedir els seus vehicles a la institució humanitària per reforçar la tasca de les ambulàncies i, a més, el Comitè de Roubaix de la Creu Roja francesa va fer un donatiu de 44.800,02 pessetes en favor dels damnificats.

A més, l’octubre de 1962, el ministre de Governació i el president de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona van traslladar a tot el personal de la Creu Roja les seves felicitacions per la tasca realitzada.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja