900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Més de 7.400 persones han participat en activitats de la Creu Roja per promoure l’envelliment actiu des de principis d’any
28-09-2012
ArxiuDiaMundial
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Durant el 2012, la Creu Roja s’ha sumat a la celebració de l’Any Internacional de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional.

Des de principis d’any, l’entitat ha donat suport a més de 2000 persones grans a causa de la crisi econòmica, un 26% més que el mateix període de 2011.

També s’han repartit prop de 6000 kits alimentaris i d’higiene buco-dental entre prop de 500 persones grans en el que portem d’any.


Coincidit amb el Dia Internacional de la Gent Gran, la Creu Roja vol recordar la importància de promoure l’envelliment actiu. Durant el 2012, la institució humanitària s’ha sumat a la celebració l’Any Internacional de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional per posar en valor la contribució social de les persones grans i promoure la seva autonomia personal, objectius pels quals desenvolupa diversos projectes des de fa anys. Des de principis de 2012, fins a 7.407 persones grans han participat en activitats de la Creu Roja a Catalunya per a la promoció de l’envelliment actiu, enfront de les 7.277 que hi van perdre part durant tot l’any passat.

Amb aquestes accions, la institució humanitària vol donar una resposta integral a les necessitats de les persones grans, per tal d’afavorir-ne l’envelliment actiu, l’autonomia personal i afavorir la seva inclusió social. Aquests projectes, entre els quals figura programes integrals com ara VBellesa Activa, volen afavorir que les persones es mantinguin actives i en contacte amb el seu entorn, a través de tallers, xerrades i sortides lúdiques, alhora que es dóna suport a les persones cuidadores i es realitzen accions de sensibilització per al conjunt de la ciutadania.

Un altre projectes que la Creu Roja ha posat en marxa recentment, que també afavoreix l’autonomia i la qualitat de vida de les persones grans i d’altres col·lectius vulnerables, és la Teleassistència Mòbil, un servei d’atenció que garanteix la seguretat dels usuaris quan es troben fora de la llar. En el cas de les persones que ja compten amb la Teleassistència Domiciliària, aquest servei complementa i estén la cobertura de què ja disposen fora del seu habitatge.

Prop de 1.500 persones grans voluntàries de la Creu Roja a Catalunya

L’actual context de crisi econòmica també ha posat de manifest el rol actiu i de malla de contenció social que exerceixen les persones grans. Segons el tercer estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya, 3 de cada 10 persones grans també han començat a donar suport a algun dels seus familiars durant els darrers dos anys, per l’impacte de la crisi en el seu entorn. D’altra banda, cal destacar que el 8,52% del voluntariat de la Creu Roja (1.499 persones) està format per persones majors de 65 anys.

El fet de prestar ajuda als seus familiar o l’encariment del preu de la vida també han fet minvar la qualitat de vida de les persones grans. Per això, la Creu Roja també ha atès 2.038 persones grans en projectes per pal·liar l’impacte social de la crisi econòmica arreu de Catalunya, un 26% més que el mateix període que l’any anterior.

Entre aquests dos milers de persones grans, la Creu Roja ha realitzat visites de seguiment setmanal, a més de cessions o préstecs de productes de suport personal (cadires per a banyeres, llits articulats...) i donacions d’aliments. A més, cal destacar la permanència continuada de molts d’aquests usuaris, ja que la majoria d’ells fan ús d’aquests serveis des de l’any 2010. D’altra banda, des de 2011, la Creu Roja està repartint kits alimentaris (un cop al mes) i d’higiene buco-dental (un cop al trimestre), que han arribat a 499 persones des de principis d’any. En total, s’han repartit prop de 6.000 unitats d’aquests kits.

Més de 45.000 persones grans ateses en un any

A més dels projectes per a l’envelliment actiu i les accions concretes per pal·liar l’impacte social de la crisi entre la gent gran, la Creu Roja desenvolupa molts altres projectes adreçats a aquest col·lectiu, dividits en els següents eixos d’actuació: programes de suport a domicili, serveis d’atenció permanent, participació i relació amb l’entorn, promoció de l’envelliment actiu, gestió i col·laboració amb equipaments i atenció integral a persones amb malalties avançades i als seus familiars. En total, la institució humanitària va atendre 45.031 persones l’any 2011 en el conjunt dels seus projectes adreçats a les persones grans.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja