900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja participa demà en un simulacre del Pla INUNCAT a Terrassa, Sant Cugat i Rubí
29-10-2012
socors
Membres de l'equip d'emergències de la Creu Roja
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Creu Roja actuarà en la hipotètica evacuació d’un autocar escolar accidentat a la riera i en el posterior allotjament de les persones afectades en un alberg d’emergència, a més de l’acompanyament i atenció a un grup de persones sense sostre a Terrassa.

És previst que hi participin una quarantena de persones, entre personal tècnic i voluntari, a més de vehicles logístics i una ambulància de suport.


La Creu Roja a Catalunya participa demà dimarts, 30 d’octubre, en el simulacre del Pla Especial d’emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) que organitza Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i cinc ajuntaments del Vallès Occidental.

En el simulacre, es representaran múltiples escenaris d’incidències per inundacions i desbordament en diversos punts de la riera a causa de les pluges intenses. Hi participaran efectius dels diversos operatius activats (Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, Bombers, SEM, Mossos d’Esquadra, policia, SMC, ACA, etc) a més de la Creu Roja i els ajuntaments afectats.

L’actuació de la Creu Roja en aquest simulacre d’INUNCAT es farà als municipis de Terrassa, Sant Cugat i Rubí, i és previst que hi participin una quarantena de persones entre personal tècnic i voluntari.

El simulacre a Terrassa consistirà en l’evacuació d’un autocar escolar avariat a la zona de la riera i el posterior trasllat i atenció de les persones afectades a un alberg d’emergència situat a un pavelló esportiu proper, habilitat per l’organització humanitària. D’altra banda, també es farà la recerca i acompanyament d’un grup de persones sense sostre aïllades per les inundacions, a les quals se les traslladarà a l’alberg per donar-los acollida. A més, hi haurà la presència de la coordinadora al CECOPAL, Centre de Coordinació d’Emergències de l’Ajuntament.

Pel que fa a Sant Cugat i Rubí, es farà la simulació dels temps d’activació dels recursos, per conèixer els temps de reacció i d’intervenció en el muntatge d’un alberg, i també caldrà la presència de responsables de la Creu Roja al CECOPAL d’ambdós ajuntaments.

Pel que fa als recursos materials, la Creu Roja desplegarà 3 vehicles logístics amb material de muntatge d’alberg i transport de personal, i una ambulància de suport al Servei d’Emergències Mèdiques.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja