900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Lliurament del premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional al Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja
26-10-2012
imatge premi principi
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
A més del lliurament de premis, la Fundació Príncep d’Astúries ha organitzat una setmana d’esdeveniments culturals, que compten amb la participació de voluntariat i representants de la Creu Roja.

Fins a 6 membres de l’ERIE de Recerca i Rastreig amb Gossos de la Creu Roja a Catalunya participen entre el 24 i el 27 d’octubre a Oviedo en una exposició sobre l’actuació de la institució humanitària davant d’emergències i en xerrades paral·leles a la mostra.


El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja recull aquest divendres, 26 d’octubre, el Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional, en un acte de lliurament de guardons que se celebrarà avui a les 18 h al Teatre Campoamor d’Oviedo. La decisió del jurat de concedir aquest premi a la institució humanitària ja es va fer pública el mes de juny, però divendres vinent es farà efectiu el lliurament del guardó.

Recullen els premis els presidents del CICR (Comitè Internacional de la Creu Roja) i de la FICR (Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja), Peter Maurer i Tadateru Konoé, respectivament. També hi assisteixen la presidenta de la Creu Roja a Astúries, Celia Fernández, i una voluntària de la Mitja Lluna Roja egípcia, Amal Emam.

Juntament amb l’acte de lliurament de premis, la Fundació Príncep d’Astúries ha organitzat una setmana d’esdeveniments culturals, en les quals hi participen voluntariat i representants de la Creu Roja. Amb aquestes activitats, que s’estan desenvolupant des del 20 d’octubre, es vol apropar la figura dels premiats (de totes les categories dels premis Príncep d’Astúries) a la ciutadania.

En el cas de la Creu Roja, avui divendres se celebra una trobada i un homenatge de voluntariat a Astúries, en què hi participen un miler de persones procedents de diferents llocs de l’Estat. Paral•lelament, entre el 24 i el 27 d’octubre, també s’organitza una exposició sobre l’ajuda humanitària i l’actuació davant d’emergències de la Creu Roja al Campo San Francisco d’Oviedo.

En aquesta exposició, es mostren els materials i recursos utilitzats per l’ERIE (Equip de Resposta Immediata en Emergències) de Recerca i Rastreig amb Gossos de la Creu Roja a Catalunya, equip del qual s’han desplaçat 6 membres a Astúries. A més, en el marc de l’exposició, es realitzen xerrades i conferències per explicar la tasca de la Creu Roja davant d’emergències adreçades a estudiants de diversos centres educatius i al públic en general, en què també prendran part els membres de l’ERIE.

A més, l’entitat ha participat a la taula rodona titulada “La Veu de la dona en les crisis silencioses” aquest 24 d’octubre, a Mieres. En aquest debat hi ha participat Katrien Beeckman, de la secció de Valors Humanitaris i Diplomàcia de la FICRMLR; María Teresa Garrido Otoya, assessora del CICR en matèria de Dones i Guerra; Amal Emam, metgessa i voluntària de la Mitja Lluna Roja egípcia; i Manuela Cabero, vicepresidenta estatal de la Creu Roja. També hi ha intervingut Fatana Ishaq Gailani, Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional 1998 i presidenta de l’Afghanistan Women Coincil.

A més, la ciutat asturiana d’Avilès ha acollit aquest 25 d’octubre una trobada entre representants del Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja amb responsables de mitjans de comunicació. Per part de la institució humanitària, hi ha pres part Olivier Vodoz, vicepresident del CICR, i Jaslin Salmon, vicepresident de la FICRMLR, mentre que, per part dels professionals del periodisme, hi ha participat Rosa María Calaf, Ángeles Espinosa i Carlos Franganillo.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja