900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
More than 80.000 boys have received basic support of the Red Cross from principles of year
16-11-2012
DSC_0145
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
La Creu Roja comença a cobrir el cost del menjador escolar d’infants en situació vulnerable dilluns vinent, en el marc d’un projecte finançat per la Marató per la Pobresa de TV3. L’ajuda arribarà inicialment a un centenar d’infants i progressivament s’anirà ampliant el nombre de beneficiaris.

La Creu Roja alerta que ja està destinant el 30% de l’ajuda alimentària i bàsica a la infància en situació de vulnerabilitat.


La Creu Roja a Catalunya ha donat suport a 80.267 infants en situació de vulnerabilitat des de principis d’any, en els seus projectes més adreçats a pal·liar l’impacte social de la crisi econòmica. L’entitat està reforçant els seus projectes per combatre la pobresa infantil, que ja afecta el 28% dels infants catalans, enfront del 21,9% del conjunt de la ciutadania.

Concretament, la Creu Roja a Catalunya ha distribuït lots alimentaris o higiènics entre 59.413 infants des de principis d’any. Això representa el 28,67% del total de persones que han rebut ajuda d’aquest tipus arreu de Catalunya, que sumen un total de 207.263 persones.

A més de repartir ajuda alimentària i bàsica, Creu Roja Joventut (CRJ) celebra cada any la campanya de joguines per tal que els infants en situació de vulnerabilitat també puguin rebre regals pel Dia de Reis. CRJ va arribar a 17.604 infants en situació de vulnerable en la darrera edició d’aquesta campanya (Reis 2012), que es tornarà a repetir aquestes festes de Nadal.

També cal destacar que la Creu Roja a Catalunya ha iniciat enguany dos nous projectes per distribuir ajudes escolars entre els infants ens situació vulnerable. El passat mes de setembre, la institució humanitària va distribuir 180.000 euros en ajudes per a vestuari i material escolar a 3.000 menors, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

A més, aquest mes de novembre, la Creu Roja i Càritas inicien el Programa d’emergència de suport a l’alimentació infantil, amb què ajudaran a cobrir la quota del menjador escolar de 500 infants en situació de vulnerabilitat, de manera que cada entitat distribuirà ajudes econòmiques per a 250 menors. La Creu Roja s’ha sumat a aquest projecte després de constatar que un 38% de les famílies en situació de dificultat no es poden permetre alimentar els seus fills amb carn o peix cada dos dies, i que el 25% no pot sufragar el cost del menjador escolar, segons l’Observatori de Vulnerabilitat de l’entitat.

Per desenvolupar aquest programa, les dues entitats compten amb 250.000 euros procedents de la Marató per la Pobresa de TV3, tot i que les dues entitats també hi afegiran recursos propis. En el cas de la Creu Roja a Catalunya, s’ha decidit vincular per primera vegada la campanya Zona Creu Roja - una iniciativa anual amb què la Creu Roja promou la captació de socis entre l’entorn social dels seus membres- a aquest programa d’alimentació infantil. El 55% de les quotes dels nous socis es destinarà a aquest programa durant un any.

Un centenar d’infants comencen a rebre ajudes per al menjador escolar dilluns vinent

Al llarg del mes d’octubre, la Creu Roja i Càritas, juntament amb Consells Comarcals d’arreu de Catalunya, van començar la identificació dels infants que requereixen aquest tipus d’ajuda Després d’identificar els primers casos, la Creu Roja començarà dilluns vinent a cobrir el cost del servei de menjador de 90 infants, residents en 17 municipis i comarques. De mitjana, la Creu Roja finançarà 375,46 euros per infant durant tot el curs escolar, cosa que suposa cobrir el 50% del menjador en la majoria de casos, tot i que aquest percentatge pot arribar fins el 100% en alguns casos.

Pel que fa als casos identificats per la Creu Roja, cal destacar que més de la meitat dels infants (56%) pertanyen a famílies monoparentals, que en la majoria de casos estan formades per una dona i dos fills. En relació al nivell d’ingressos, la totalitat de les famílies identificades, es troben per sota del IPREM, és a dir, tenen ingressos inferiors a 532,51 € euros mensuals (més 125 euros addicionals per fill).

A més d’aquest programa d’alimentació infantil, Creu Roja té previst iniciar el projecte dels Punts de Suport a les Famílies (PSF) abans de finals d’any, uns espais on s’oferirà una atenció integral a les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat, també posant especial èmfasi en la infància. D’altra banda, Creu Roja Joventut començarà properament un projecte d’èxit escolar per afavorir que els infants segueixin adequadament el currículum educatiu.
Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja