900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja a Catalunya celebra el Dia Mundial dels Drets Humans
30-11-2012
DDHH
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La institució humanitària commemora enguany el 64è aniversari de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’Assemblea General de l'ONU.

Els Drets Humans i la protecció de la dignitat humana de les persones són un dels pilars de la Creu Roja.

La Creu Roja torna a llençar la campanya "Més drets, més humans" per promoure la difusió dels Drets Humans fent ús de les xarxes socials.

La Creu Roja celebra el Dia Mundial dels Drets Humans aquest dilluns, 10 de desembre, data en què es commemora el 64 aniversari de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides. La tasca que desenvolupa la institució humanitària està intrínsecament relacionada amb els Drets Humans (DH) i la protecció de la dignitat humana de les persones, precisament perquè la missió de l'entitat consisteix en prevenir i alleujar el patiment de l’ésser humà en totes les circumstàncies, sense cap mena de discriminació.

L'aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans - aprovada el 10 de desembre de 1948 per l’Assemblea General de les Nacions Unides- repesenta una oportunitat per posar de relleu la importància de la promoció i la defensa dels DH de totes les persones i remarcar que la llibertat, la justícia i la pau al món tenen com a base el reconeixement de la dignitat intrínseca i els drets iguals i inalienables de tots els éssers humans.

Els continguts de la Declaració Universal dels Drets Humans, tal com estableix el propi preàmbul del text, constitueixen l'ideal comú a assolir per a tots els pobles i nacions per tal que cada persona i institució promoguin, mitjançant l'ensenyament i l'educació, el respecte a aquests drets i llibertats. La declaració també pretén assegurar, amb mesures progressives nacionals i internacionals, el reconeixement i aplicació universals i efectius dels Drets Humans, tant entre els pobles dels Estats membres com entre els dels territoris que estan sota la seva jurisdicció. 

Més drets, més humans

Per tal de promoure els Drets Humans, el Dret Internacional Humanitari (DIH) i els Principis i Valors de la Creu Roja , el Gabinet de DH i Centre de DIH de l'entitat impulsa accions de formació, estudi i sensibilització sobre aquests temes arreu de Catalunya. En aquest sentit, cal destacar que la Creu Roja a Catalunya ha tornat a llençar enguany la campanya "Més drets, més humans", que va iniciar el 2011 amb l'objectiu de difondre els DH entre la ciutadania fent ús de les xarxes socials. La campanya consta de la següent aplicació de Facebook: https://apps.facebook.com/mesdretsmeshumans.

A més, i molt especialment davant de l'actual context de crisi econòmica, la Creu Roja té la responsabilitat de portar a terme accions de Diplomàcia Humanitària per tal de convèncer els responsables de prendre decisions i als líders d’opinió perquè actuïn, en tot moment, en benefici de les persones vulnerables. Aquesta responsabilitat deriva del caràcter d’auxiliar dels poders públics que la Creu Roja té en l’àmbit humanitari, així com de la seva història, trajectòria, missió i principis i valors humanitaris.

Actualment, un 21,9% de la població de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa, un percentatge que s’eleva al 28% en el cas dels infants. Enfront d'aquesta situació, la institució ha impulsat nous projectes per donar resposta a les necessitats bàsiques de la població més afectada per la crisi econòmica, que estan estretament vinculades amb els drets humans més essencials, a més de reforçar els ja existents.  

Les creixents dificultats socials també han fet aflorar la solidaritat de la ciutadania i ha continuat a l'alça el suport social a la Creu Roja. Només a Catalunya, l'entitat compta amb 18.000 persones voluntàries, 2.000 més que fa 4 anys, i amb més de 188.000 socis i sòcies, prop de 7.600 més que el 2009.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja