900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
El 63% dels infants atesos per la Creu Roja viu en condicions de pobresa molt alta
28-01-2013
Fotoweb
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
El 38% de les famílies enquestades tampoc poden pagar el menjador escolar, un 13% més que el juliol de 2011.

La Creu Roja a Catalunya presenta dimecres, 30 de gener, a les 10h., el 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que tracta sobre “L’impacte de la crisi en la infància i l’entorn escolar”. Entre les principals conclusions de l’estudi, figura que el 63% de la infància que atén la Creu Roja en els seus programes de lluita contra la pobresa i exclusió social viu en condicions de pobresa molt alta, és a dir, amb uns ingressos de la unitat familiar per sota dels 566€ mensuals.

77,7% de les famílies enquestades, totes elles en situació de vulnerabilitat i usuàries de la Creu Roja, no poden cobrir totes les necessitats de l’escolarització dels seus fills i filles.

Per elaborar aquest estudi, l’Observatori de Vulnerabilitat ha realitzat qüestionaris telefònics a 737 persones en situació de vulnerabilitat, que van rebre el suport del programa d’Ajudes a la infància en situació de vulnerabilitat de la Creu Roja, amb què es van distribuir ajudes destinades a vestuari, llibres o material escolar el darrer mes de setembre per a 3.138 menors catalans.
Aquest és el primer estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que analitza l’impacte de la crisi en l’entorn escolar i en la part qualitativa incorpora, a més, l’opinió d’experts de la comunicat educativa.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja