900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Emplea Redes
emplea_redes_450x200
 

Accions que es realitzen en aquest projecte al peu de la pàgina

Projecte
Emplea Redes
Activació de persones desocupades que formen part de sectors de la població que tradicionalment no constituïen risc d'exclusió social. Té com a objectiu que segueixin actius en la millora de la seva ocupabilitat i en la recerca de feina a través de xarxes: xarxes de proximitat, tecnològiques, ciutadanes, entre iguals.
La situació de crisi socioeconòmica està afectant a sectors de la població que tradicionalment no constituïen risc d’exclusió social. Aquesta nova realitat requereix d’una intensificació d’algunes de les activitats que constitueixen un itinerari d’inserció laboral perquè:
  • El risc de "desactivació" per a la participació en el mercat de treball, habitual en períodes de crisi per les escasses expectatives de trobar una feina, es minimitza si es manté una participació activa en la millora de l’ocupabilitat i la inserció, a través d’accions d’activació i d’una recerca activa de feina a través del foment de les xarxes de proximitat i de les noves tecnologies
  • És necessari estar el millor preparats davant la sortida de la crisis. Les persones en situació de vulnerabilitat que s’hagin qualificat adequadament durant el període de crisis, podran reincorporar-se en igualtat d’oportunitats en relació a altres desocupats.

Així el programa centra la seva intervenció en l’activació de les persones desocupades que cobren una prestació per desocupació en les últimes etapes o una renda mínima d’inserció, per tal que segueixin actius en la millora de la seva ocupabilitat i en la recerca de feina a través de xarxes: xarxes de proximitat, tecnològiques, ciutadanes, entre iguales.
L’eix vertebrador del projecte seran els processos d’empoderament en l’accés a recursos de formació i ocupació, en la recerca de feina. Es desenvoluparà como un procés continuat l’objectiu del qual és traslladar informació sobre l’oferta formativa, de recolzament, motivació i consell en la presa de decisions, d’acompanyament i d’activació en la recerca de feina a través de grups en xarxa d’ajuda mútua, de tutors solidaris del territori, d’orientació amb el recolzament de les noves tecnologies, etc.

El projecte pretén el foment de xarxes de recolzament mutu per a l’acompanyament i assessorament vers l’ocupació per a persones que es troben desmotivades i desanimades vers la situació de desocupació cronificada en la que es troben.


Activitats previstes:

  • Millora de l’ocupabilitat: clau d’inversió de present i futur, a través de l’aprenentatge i reforç de competències bàsiques personals i tècniques. Aprenent i compartint.
  • Desenvolupament de clubs de recolzament mutu en la gestió de la informació i en la recerca de feina mitjançant les noves tecnologies.
Aquest projecte està subvencionat a través de l’assignació tributària del Impost sobre la Renta de les Persones Físiques (IRPF).
Accions d'aquest projecte
AccióLocalitat
Emplea Redes
Granollers
+ info
Emplea Redes
Girona
+ info
Emplea Redes
Tarragona
+ info
Emplea Redes
Lleida
+ info
 
Contacte

Demana més informació al nostre email de contacte.

Coneix altres projectes

Cercador d'activitat

O visualitza l’activitat sencera de la Creu Roja

veure-la tota

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja