900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Campaña “Nos Hacemos Mayores” promueve el envejecimiento activo y la solidaridad entre personas mayores y jóvenes de toda Cataluña
26-04-2013
Comunicatweb
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

Coincidint amb la presentació de la campanya, es realitzarà un taller de cuina, en què persones grans prepararan un menú fred amb un grup d’infants.


La campanya es va iniciar el 2012 (Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional) i enguany s’estendrà arreu de Catalunya. Fins ara, més d’un miler de persones han participat en activitats de la campanya, en què han col·laborat un centenar de voluntaris.


Durant el 2012, prop de 6.700 persones grans van participar en activitats per promoure l’envelliment actiu de la Creu Roja a Catalunya.


Coincidint amb la celebració del Dia Europeu de la Solidaritat i Cooperació entre Generacions, la Creu Roja a Catalunya presenta aquest dilluns, 29 d’abril, la campanya “Ens fem grans”. L’objectiu d’aquesta campanya, impulsada conjuntament per l’àmbit de Gent Gran i Creu Roja Joventut (CRJ), és promoure l’envelliment actiu i la solidaritat entre persones grans i joves. La presentació de la campanya tindrà lloc a les 17.30 h a la Creu Roja a Cerdanyola del Vallès-Ripollet-Montcada (Avinguda de la Creu Roja 25-29).


Per part de la Creu Roja a Catalunya, la presentació de la campanya comptarà amb l’assistència de Josep Quitet, vicepresident de l’entitat; Susanna Roig, directora del seu àmbit de Gent Gran i Atenció a la Dependència; Iolanda Gargallo, directora autonòmica de CRJ; i Rosario Zamora, tècnica de CRJ de l’assemblea comarcal de Cerdanyola-Ripollet-Montcada. També hi assistirà Agustí Vilà, responsable de l’Oficina de Gent Gran Activa del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya – que ha subvencionat la campanya “Ens Fem Grans”-, l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, i la regidora d’Atenció a les persones, Cohesió i Benestar Social del municipi, Montserrat Montiel.


Durant el transcurs de l’acte, es realitzarà una d’aquestes activitats, un taller de cuina en què una desena de persones grans realitzaran un menú fred (cassoletes, canapès i brotxetes) amb un grup de 12 infants. Les persones grans que realitzaran aquesta activitat són dones procedents d’un taller de lectoescriptura que la Creu Roja a Cerdanyola realitza un cop per setmana, mentre que els infants són usuaris d’una activitat de reforç escolar de l’assemblea comarcal.


La campanya “Ens fem grans” pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de les relacions intergeneracionals com a font d’enriquiment social i cultural, posar en valor la contribució social i econòmica de la gent gran i fomentar els intercanvis d’experiències entre persones de diferents franges d’edat.


Amb aquest objectius, s’estan realitzant diverses activitats de sensibilització, com ara xerrades i tallers, i s’estan intercanviant diversos missatges a través de les xarxes socials Facebook i Twitter (amb el hashtag #Ensfemgrans). La campanya també consta d’activitats per promoure que grans i joves comparteixin espais conjunts, entre les quals figuren:


· Receptari de cuina: Les persones grans expliquen receptes de cuina als més joves. També s’edita un receptari, que il·lustren joves d’escoles, casals o altres entitats.

· Memòria del barri: En xerrades o passejades, la gent gran explica als joves com era el seu barri o municipi antigament. Els joves els expliquen quins són els espais més significatius de cada indret en l’actualitat.

· El món laboral, eines i treballs: La gent gran ensenya a persones més joves les feines i eines antigues, mentre que els joves expliquen les noves ocupacions als grans.

· Com ens comuniquem: Es parla dels canvis ocorreguts en el procés comunicatiu o la incorporació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.


“Ens fem grans” s’estén a prop d’una vintena de punts del territori català el 2013


Les activitats de la campanya “Ens fem grans” es va iniciar en alguns municipis catalans el 2012, en el marc de l’Any Europeu per a l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Però enguany és previst estendre aquestes activitats a prop d’una vintena d’assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, entre les quals figuren: Manresa, Alt Maresme, Girona, Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Osona, Caldes de Montbui- Palau Solità i Plegaments -Sant Feliu de Codines, Palamós, La Noguera, Castelldefels-Gavà-Begues, Berguedà, Torroella de Montgrí, Barcelonès Nord, El Masnou-Alella-Teià, Caldes d’Estrac, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat-Sant Just Desvern, Lleida, Terrassa, Baix Llobregat Nord i Tarragona.


Fins ara, han participat en activitats de la campanya “Ens Fem Grans” 1.085 persones (359 persones grans, 573 infants i 153 joves). En total, s’han realitzat 40 activitats, que han comptat amb la col·laboració d’un equip de voluntariat de 135 persones.


Prop de 6.700 persones participen en activitats d’envelliment actiu el 2012


A més de la campanya “Ens fem grans”, la Creu Roja a Catalunya ja està desenvolupant des de fa anys activitats per promoure un envelliment actiu i saludable, com ara sortides, excursions o tallers de memòria. En aquest tipus d’activitats, hi van participar durant el 2012 6.677 persones grans.

 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja