900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja envia des de Catalunya 21 tones d’ajuda humanitària a Síria per donar suport a 5.000 persones
27-02-2013
foto siria
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Creu Roja a Catalunya envia per via marítima 1.000 kits d’higiene familiars, 1.000 kits de cuina familiars i 2.000 tendals de plàstic a Síria.

L’enviament humanitari, valorat en 70.000 euros, compta amb el suport econòmic dels consistoris de Barcelona, Tarragona i Terrassa.

Les Nacions Unides comptabilitza que prop de 4 milions de persones s’han vist afectades pel conflicte, que ha provocat més de 70.000 víctimes mortals.


La Creu Roja realitza dijous 28 de febrer a Catalunya un enviament d’ajuda humanitària a Síria per tal de donar suport a 5.000 de les persones afectades pel conflicte que assola el país. En total, la institució humanitària enviarà a Síria més de 21 tones de material d’alberg i aixopluc. Concretament, s’enviaran 1.000 kits d’higiene familiars, 1.000 kits de cuina familiars i 2.000 tendals de plàstic.

L’enviament d’aquests materials s’inicia al Magatzem d’Acció Humanitària de la Creu Roja a Catalunya, on estan dipositats els materials d’alberg i aixopluc amb què compta per a casos d’emergència. Des d’aquest magatzem, situat a la Pobla de Claramunt (l’Anoia), els materials es transporten fins al Port de Barcelona, des d’on s’envien via marítima fins al Port de la ciutat siriana de Lattakia, on és previst que arribin abans del 18 de març.

Aquest enviament d’ajuda humanitària està valorat en 70.000 euros, dels quals 30.000 els finança l’Ajuntament de Barcelona, 28.000 l’Ajuntament de Tarragona i 12.000 per l’Ajuntament de Terrassa. El magatzem d'Acció Humanitària de la Creu Roja també compta amb el suport de Pronovias.

Prop de 4 milions de persones afectades pel conflicte de Síria

Amb aquest enviament, es respon a la crida efectuada per la Federació Internacional de la Creu Roja (FICR) i la Mitja Lluna Roja Siriana (SARC) per proporcionar assistència humanitària a 200.000 persones afectades pel conflicte de Síria abans de juliol de 2013. Amb aquest objectiu, la institució humanitària calcula que necessita recaptar 22.337.067 milions d’euros amb el suport de les diferents Societats Nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

El conflicte de Síria va esclatar el març de 2011 i, des d’aleshores, ja ha provocat la mort de 70.000 persones, mentre que 860.000 ja s’han refugiat en d’altres països, segons dades recents de Nacions Unides. Els enfrontaments també han comportat milers de ferits i milions desplaçats, entre ells moltes persones que han hagut de fugir a zones rurals on és difícil accedir per fer arribar l’ajuda humanitària. A més, un 20% de la població síria no té accés a combustible, electricitat i una font fiable d’aliments o aigua.

A més d’afectar amb especial intensitat ciutats com Homs o Damasc, actualment els enfrontaments ja s’han estès arreu del país, arribant inclús a àrees prèviament segures. Actualment, Nacions Unides calcula que prop de 4 milions de persones ja estan afectades pel conflicte de Síria i requereixen, per tant, ajut humanitari.

Entre les prioritats de l’acció humanitària de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, figuren cobrir les necessitats bàsiques de la població siriana, especialment d’alimentació i de salut, així com les d’allotjament, aigua i sanejament i suport psicosocial. La FICR també està treballant per enfortir l’estructura de la SARC, que actualment compta amb un equip de voluntariat de 11.000 membres, i millorar la logística de la institució humanitària amb l’objectiu de poder respondre a les necessitats de la població siriana.

La Mitja Lluna Roja Àrab Siriana està liderant les operacions d’assistència humanitària al país, amb el suport de la FICR i del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR). La Creu Roja i la Mitja Lluna Roja són les úniques organitzacions humanitàries que tenen presència arreu del país, on actuen en coordinació amb diverses agències de les Nacions Unides
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja