900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Rotary Club celebra la Gala Solidària “100.000 àpats per als nostres nens” al Gran Teatre del Liceu a favor de la Creu Roja a Catalunya
13-03-2013
INVITACION1 (450x332)
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
El concert anirà a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band

El proper diumenge 7 d’abril a les 20:00 hores, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona acollirà la celebració de la Gala Solidària “100.000 àpats per als nostres nens”, un acte promogut pel Club Rotary Caldes de Montbui-Cingles de Bertí que pretén recaptar fons per proporcionar aliments i menjar als nens i nenes de Catalunya que visquin sota els llindars de la pobresa. Els fons que es recaptin aniran íntegrament a favor del programa d’alimentació infantil a Catalunya que duu a terme la Creu Roja.

Els assistents podran gaudir d’un concert de la Sant Andreu Jazz Band: una banda que es va començar a configurar fa sis anys amb un grup de nou nens d’entre 8 i 14 anys i va créixer fins a esdevenir una big band de jazz clàssic. Sota la direcció de Joan Chamorro, aquesta banda es considera avui com la pedrera del jazz a Catalunya i la revelació del jazz català. Des de 2007, han col·laborat amb artistes de gran nivell com Ignasi Terraza, Ricard Gili, Dick Oats o el clarinetista de Cleveland Ken Peplowski.

Els Clubs Rotary duen a terme diverses activitats dins de l’àmbit social català per pal·liar les carències i necessitats més bàsiques que pateix part de la societat mundial. Dins d’aquesta vocació, Rotary International lidera diversos projectes com l’eradicació de la Polio Mundial mitjançant el programa PolioPlus o l’accés a l’aigua potable a algunes regions extremadament necessitades.

Rotary International:

Rotary International és la primera organització de servei voluntari mundial. Es tracta d’una associació de Clubs Rotaris de tot el món formats per empresaris i professionals liberals que dediquen part del seu temps, recursos i coneixements a accions humanitàries.

Amb el lema “service about self” o “donar de si abans de pensar en un mateix” l’associació té una alta voluntat de servei públic i desenvolupa projectes solidaris a la seva comunitat i també a nivell internacional. El seu projecte estrella és la molt propera eradicació al món de la Poliomielitis, havent invertit més de 1.200.000.000 de dòlars en la vacunació de nens de tot el món i amb l’actuació de milers de voluntaris rotaris per l’administració d’aquestes vacunes.

Fundada el 1905 a Chicago per l’advocat Paul Harris, actualment té més de 1.200.000 socis repartits en uns 30.000 Clubs a més de 200 països.

Programa d’alimentació infantil de la Creu Roja a Catalunya:
La Creu Roja és una institució humanitària, de caràcter voluntari i d'interès públic que es regeix sota els set principis fonamentals del Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat.

Al llarg de 2012, només a Catalunya la Creu Roja va atendre prop de 250.000 persones (de les quals un 30% són només infants) en els seus programes socials directament vinculats a l’ajuda humanitària directa dins de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, com ara la distribució d’aliments i de productes bàsics higiènics, l’atorgament de beques menjador a escolars, la distribució d’ajuts per a material i vestuari escolar o la inserció sociolaboral.

Els infants atesos per la Creu Roja viuen majoritàriament sota el llindar de la pobresa, un 63% ho fan en condicions de pobresa molt alta i un 13% viuen en llars sense cap tipus d’ingrés. A més, el 70,3% de les famílies ateses tenen dificultats econòmiques per cobrir una alimentació saludable a casa. Per això, el programa d’alimentació infantil pretén pal·liar les mancances de les famílies en risc per a garantir una dieta equilibrada, sana i fresca als seus fills al llarg de l’any i fora de l’entorn escolar.

L'increment de la resposta de la Creu Roja a Catalunya davant la recessió és possible gràcies a la contribució de la tasca de les prop de 19.000 persones voluntàries que donen suport dia a dia el treball de l'organització, del suport de 190.000 persones i empreses que en són sòcies i que ajuden al finançament directe de les seves activitat, i de les entitats i empreses públiques i privades que també col·laboren en el sosteniment de l’activitat humanitària amb els col·lectius socials en major risc d’exclusió.

Sant Andreu Jazz Band:

La Sant Andreu Jazz Band és una formació musical nascuda al barri de Sant Andreu (Barcelona) l’any 2006 sota la direcció de Joan Chamorro. Formada per joves d’entre 7 i 18 anys, és considerada la Big Band més jove d’Europa.
Des del seu debut oficial al Festival Internacional de Jazz de Terrassa l’any 2006, la banda ha participat en diversos festivals locals com per exemple el de Barcelona, Tarragona, Andorra, Girona, Arenys de Mar o Granollers, que l’han consolidat com un projecte pedagògic musical d’èxit. A més, durant aquests 6 anys de trajectòria han tingut l’oportunitat d’actuar a Europa (Marciac, Aix en Provence) i de gaudir de la col•laboració i el reconeixement de músics de renom internacional com Jesse Davis, Terrel Stafford, Dick Oatts, Kenn Peplowsky, Bobby Gordon, Ricard Gili o Ignasi Terraza, entre d’altres.
El seu repertori està format per més de 50 temes en constant renovació, on trobem peces de les diferents èpoques del Dixieland, New Orleans, Swing, Big Band, Bebop, Funky i Jazz Vocal.

Dades d’interès:

Dia: Diumenge 7 d’abril de 2013
Hora concert: 20:00 hores
Lloc: Gran Teatre del Liceu. La Rambla, 51 08002 Barcelona
Preu de l’entrada: De 9,50€ a 49,50€
Entrades anticipades a través de Ticketmaster: 902 15 00 25 http://www.ticketmaster.es
Transport: Autobús - Línies 14, 38, 59, 91 / Metro -Línia 3 (Liceu)
Pàrquing: Plaça de Catalunya s/n, La Rambla, 26 o 31; Hospital, 25 i Av. de la Catedral.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja