900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
El Centre per a la Cooperació a la Mediterrània debat els nous reptes migratoris a la regió
18-03-2013
Imatgewebaquesta
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Trobada internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja sobre la situació humanitària a la Mediterrània


Al món, hi ha 70 milions d’emigrants forçats pels conflictes, la inestabilitat econòmica i social, els desastres naturals, o el canvi climàtic.


21 milions de persones són víctimes del tràfic de persones per a la seva explotació sexual o laboral.


El Centre per a la Cooperació a la Mediterrània organitza a Barcelona el 19 i el 20 de març en el Palau Centelles, una reunió amb onze Societats nacionals, membres del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i membres de la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (FICR) per compartir estratègies humanitàries davant els fluxos migratoris al Mediterrani.


Dels 214 milions de migrants que hi ha al món - el 3% de la població-, 70 milions ho han fet forçats pels conflictes, inestabilitat econòmica i social, desastres naturals, o el canvi climàtic. La comunitat internacional gasta més de 6.000 milions d’euros l’any per donar resposta a les necessitats d’aquest migrants, molts dels quals són desplaçats de llarga durada. Persones que han perdut les seves llars, el seus medis de subsistència, que han vist destruïdes les seves comunitats i les seves famílies.


Restablir els llaços familiars en zones en conflicte

Durant les jornades es tracta del restabliment del contacte amb familiars separats en situacions de conflicte o desastres. Durant els 2 anys de conflicte civil a Síria s’han produït 1.200.000 refugiats segons l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (UNHCR).


Mohamed, un sirià de 15 anys, es va veure separat de la seva familia, quan va anar visitar el seu avi al Líban. Els seus pares van fugir a un camp de refugiats de Jordània el juliol de 2012 per l’escalada en la violència que va afectar la seva ciutat natal de Darà, al sud de Síria. Mohamed no va poder tornar a casa, però aquest febrer s’ha retrobat amb la seva família al centre de refugiats d’Al Zaatari gràcies al CICR.


Buscar i posar en contacte familiars separats o desapareguts en situacions tràgiques com conflictes armats o desastres naturals és una de les tasques que el Moviment de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja porta a terme. El 2010 més de 800.000 persones han contactat les oficines del CICR al món per sol•licitar serveis de protecció i de restabliment de llaços familiars.


Tràfic de persones

Les Societats Nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja donen a conèixer a Barcelona els seus programes socials per ajudar els migrants, des de l’arribada fins a la seva integració.


Les persones migrades més vulnerables són les que cauen dins de les xarxes de tràfic humà. L’Organització Mundial del Treball calcula que hi ha 21 milions d’humans víctimes del tràfic de persones per a la seva explotació sexual o laboral. El 30% de les víctimes de tràfic de persones que creuen les fronteres de l’Europa Occidental i Central són originaris dels països balcànics per tant les Societats Nacionals de la Creu Roja de la regió han engegat un programa conjunt per sensibilitzar i prevenir aquesta situació als països balcànics, que es presenta a la trobada.


Onze països participants

A les jornades sobre la “Situació Humanitària al Mediterrani sobre migracions” del Moviment de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, hi participen una cinquantena d’especialistes i responsables dels serveis migratoris d’onze Societats Nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, com ara Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Malta, Tunísia, Marroc, Espanya i Mauritània, a més, membres i delegats del CICR i de la FICR presents a Europa, Líbia, Tunísia i la resta del nord d’Àfrica per parlar de la situació humanitària de les persones migrades en major situació de vulnerabilitat.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja