900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Prop de 1.200 persones han superat amb èxit el curs per a persones cuidadores no professionals que organitza Benestar Social i Família
20-03-2013
Cuidadors
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

La Fundació Pere Tarrés i la Creu Roja han impartit 64 cursos, que també han comptat amb la col•laboració de la Fundació Catalunya - La Pedrera.


La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presidit avui, dimecres 20 de març, el lliurament de certificats a l’alumnat dels cursos per a persones cuidadores no professionals de gent gran en situació de dependència. A l’acte, que s’ha celebrat a l’Auditori de La Pedrera, l’han acompanyat la directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, Carmela Fortuny; la directora de l’Àrea d’Impuls Social de la Fundació Catalunya - La Pedrera, Marta Torras; el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, i el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol.

Fins a 1.195 persones han superat enguany aquesta formació dirigida a persones cuidadores no professionals. En aquesta edició, s’han realitzat 64 cursos de 25 hores, dividides en dos mòduls: un de genèric de 15 hores i un mòdul específic segons la tipologia de persona amb dependència de qui es té cura. El primer mòdul tracta temes genèrics com ara què és la dependència i com s’afronta socialment, recursos específics per a la gent gran, l’estrès de la persona cuidadora, nocions bàsiques de primers auxilis... El mòdul específic se centra en aspectes més concrets com el deteriorament cognitiu, les demències, les alteracions de la capacitat motora, els trastorns del son, la cura de la pell, les alteracions de la capacitat funcional, la nutrició o la resolució de conflictes, entre d’altres.

En conjunt, el programa formatiu ajuda les persones cuidadores a tenir cura de la gent que atenen amb l’aprenentatge d’actituds, continguts i procediments que contribueixin també a garantir el seu propi benestar.

El Departament de Benestar Social i Família ha organitzat els cursos, que han estat coordinats i impartits per la Creu Roja i la Fundació Pere Tarrés. La formació també ha rebut el suport de la Fundació Catalunya - La Pedrera, en el marc del Programa Persones Cuidadores.

El pressupost per aquestes accions formatives ha estat de 187.986 euros, dels quals 170.546,9 euros han estat aportats pel Departament de Benestar Social i Família i 17.439,1 euros per la Fundació Catalunya – La Pedrera, que també ha proporcionat els materials.

Les tres entitats que col•laboren en el projecte i diversos ens locals han cedit aules per dur a terme la formació. Els cursos es van celebrar a finals de 2012 en una cinquantena de localitats catalanes: Barcelona, Sant Carles de la Ràpita, L’Hospitalet, Balaguer, Mollerussa, Valls, Reus, l’Ametlla de Mar, Tortosa, Vendrell, Vila-seca, la Seu d’Urgell, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Cornellà de Llobregat, Corbera de Llobregat, Gavà, Badalona, Mataró, Arenys de Mar, Montgat, Cerdanyola, Rubí, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Viladecavalls, Granollers, Mollet, Caldes de Montbui, Montornès, Igualada, Manresa, Sallent, Berga, Vic, Figueres, L’Escala, Palamós, Olot, Girona, Salt, Ripoll, Blanes i Castelldefels.

A 31 de desembre de l’any passat, a Catalunya hi havia un total de 110.726 persones que rebien la prestació de cuidador no professional prevista a la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja