900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
El Casal-Ot de la Creu Roja a Manresa celebra el seu vintè aniversari
21-03-2013
EducacioemocionalManresa (3)
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Sota el lema "Propera parada: Casal-Ot 20 anys", la Creu Roja a Manresa celebrarà diverses activitats commemoratives al llarg de l'any.

La Creu Roja a Manresa celebra enguany el vintè aniversari del projecte que desenvolupa al Casal-Ot, un centre obert per a infants en situació de risc. Per aquest motiu, organitza al llarg de l'any diverses activitats commemoratives, una de les quals té lloc avui, divendres, 22 de març. Es tracta d'una gimcana per a infants, familiars i voluntariat de la Creu Roja a Manresa, durant la qual se serveix un pastís d'aniversari.

A més, durant els propers mesos, se seguiran celebrant altres activitats commemoratives. El 8 de maig (Dia Internacional de la Creu Roja) es repartiran els premis als guanyadors d'un concurs escolar organitzat per la institució humanitària sota el lema "Què és per a tu la Creu Roja?". Es tracta d'un concurs de dibuixos i els treballs dels guanyadors s'exposaran a la Biblioteca del Casino, del 6 al 17 de maig.

D'altra banda, el 8 de juny, s’estrenarà l’espectacle “Monstruari” del grup d’animació Rònkola, durant una festa infantil, que tindrà lloc a la Plaça de Milcentenari. Finalment, per concloure l’any de commemoració, el personal tècnic, el voluntariat, els infants i els seus familiars podran parlar de la seva experiència amb el Casal-Ot durant la trobada "20 anys, 20 històries", que se celebrarà a l'octubre.

20 anys atenent infants en situació de risc o desemparament

El Casal-Ot rep cada tarda 20 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys en situació de risc o desamparament i els ofereix diverses activitats lúdiques, a més de fer un seguiment individualitzat de cadascun d'ells. La Creu Roja gestiona aquest espai mitjançant un conveni amb l’Ajuntament de Manresa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

Fa 20 anys, el Casal-Ot va emprendre una sèrie de canvis per oferir un servei de qualitat, que el van convertir en el centre que coneixem avui. Anteriorment, el Casal-Ot era un projecte de caps de setmana ubicat a l'escola Renaixença de Manresa, però l'any 1993 la Creu Roja va ampliar els horaris del casal per poder rebre infants cada tarda de dilluns a divendres. Així mateix, es va començar a comptar amb professionals de l'educació social per gestionar aquest espai, amb el suport del voluntariat, cosa que va permetre realitzar activitats encaminades a la prevenció de situacions de vulnerabilitat.

Durant aquests vint anys, el Casal-Ot ha seguit adaptant-se als nous temps i ampliant els seus serveis per tal de fomentar el treball individualitzat amb els usuaris, amplira els seus horaris o cercar noves manres de donar suport a l'escolarització. Així mateix, s’ha facilitat la participació de les famílies en les activitats que s’hi desenvolupen i s'ha comptat amb un compromís creixent del voluntariat i d'altres entitats del barri i de la ciutat.

Informació Relacionada
A-Z
Programa d'actes
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja