900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
El Sorteig d'Or 2013 de la Creu Roja, amb la lluita contra la pobresa
27-05-2013
sorteig_or_2013_735x225 (3)
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Durant el 2012, la Creu Roja va atendre més de 227.000 persones en els seus projectes de lluita contra la pobresa.


Amb la compra d’una butlleta, d’un preu de 5 euros, la Creu Roja podrà lliurar un lot amb productes higiènics per a una persona. Amb 10 butlletes, podrà repartir un lot d’alimentació bàsica per a una família.


L’any passat, la Creu Roja va aconseguir recaptar 2.776.715 euros mitjançant el Sorteig d’Or arreu de Catalunya.


La Creu Roja inicia un any més la Campanya del Sorteig d’Or, que enguany se centrarà en els projectes de la institució humanitària de lluita contra la pobresa. La venda de butlletes comença aquesta setmana i el Sorteig d’Or se celebrarà el 18 de juliol a Badajoz.


Mitjançant la campanya del Sorteig d’Or, la Creu Roja pretén donar a conèixer l’acció humanitària de la Creu Roja i recollir fons amb aquesta finalitat. En la darrera edició d’aquesta campanya, que porta per lema “Si pots, col•labora-hi”, la Creu Roja va recaptar un total de 2.776.715 euros amb el Sorteig d’Or arreu de Catalunya.


Els socis i sòcies de la Creu Roja, que ja col•laboren regularment amb la institució humanitària amb les seves aportacions, rebran per via telefònica i per correu electrònic informació personalitzada sobre aquest sorteig.


A més, per tal d’informar al conjunt de la ciutadania sobre el destí dels fons recollits amb el Sorteig d’Or, la Creu Roja especifica les actuacions que es poden realitzar gràcies a la compra d’una o més butlletes (d’un preu de 5 euros cadascuna), tal com es detalla a continuació:


- Amb 1 butlleta: un lot per atendre les necessitats higièniques bàsiques d’un home.

- Amb 2 butlletes: un lot per atendre les necessitats higièniques bàsiques d’una dona.

- Amb 6 butlletes: 3 motxilles amb material escolar per a infants en situació vulnerable.

- Amb 9 butlletes: un lot d’alimentació bàsica per a un nadó menor de 6 mesos.

- Amb 10 butlletes: un lot d’alimentació bàsica per a una família sencera en situació de vulnerabilitat.


Els fons recollits durant la campanya del Sorteig d’Or de 2013 es repartiran entre els 167 punts de presència amb què compta la Creu Roja arreu de Catalunya, des dels quals es dóna cobertura a 720 localitats, més del 76% dels municipis d’arreu del país.


Arreu de Catalunya, la Creu Roja va distribuir durant el 2012 aliments i productes de primera necessitat a 216.486 persones, va desenvolupar programes d’ocupació per millorar la formació i les opcions de trobar feina de 6.269 més i va atendre 2.224 persones grans en situació de vulnerabilitat mitjançant els seus serveis de proximitat.A més, aquest curs escolar, ha iniciat dos nous projectes per ajudar a cobrir la quota del servei de menjador escolar (639 beneficiaris) i distribuir material i vestuari escolar entre infants en situació vulnerable (3.138 beneficiaris).


Més de 1.500 premis


Arreu de l’Estat, la Creu Roja posarà a la venda 100.000 números del Sorteig d’Or, corresponents a 130 sèries. Totes les persones que adquireixin butlletes podran optar als 1.560 premis que es repartiran entre els guanyadors després de la celebració del Sorteig.


El primer premi està dotat amb 3 milions d’euros, el segon en 1,5 milions i el tercer en 750.000 €. També es repartiran altres premis menors, de manera que, en total, es distribuiran guardons per valor de 6.609.900 €.


A banda dels premis, totes les persones que comprin una butlleta entraran al sorteig d’un viatge a Viena per a dues persones i de viatges solidaris per visitar alguns dels projectes que la Creu Roja desenvolupa arreu de l’Estat.


Les butlletes del Sorteig d’Or es distribueixen a través del voluntariat, socis i sòcies, i personal de la institució. A més, també se’n venen a les oficines i centres de la Creu Roja, a administracions de Loteria, entitats financeres, benzineres, oficines de correus, supermercats i diversos establiments comercials. També, es poden adquirir per via electrònica o digital mitjançant la xarxa de caixers 4B i la Caixa, i el web www.cruzroja.es


A més, per tercer any consecutiu, el diari El Periódico de Catalunya també donarà suport a la campanya del Sorteig d’Or, en el marc del conveni que manté amb la Creu Roja. El Periódico de Catalunya posa a disposició de la Creu Roja el seu equip de distribució i logística entre els mesos de maig i juliol per subministrar les butlletes als diferents quioscos de Catalunya, que faran promoció i venda del Sorteig d'Or entre els seus clients. També col·labora amb el Sorteig d’Or de la Creu Roja la cadena de supermercats Sorli-Discau, amb la venda de butlletes als seus establiments comercials.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja