900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Prop de 240 membres de la Creu Roja participen en una conferència per valorar l’acció humanitària de l’entitat
21-06-2013
ConferenciaTecnica
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La inauguració de la conferència va a càrrec del president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. 

El coordinador i la secretària de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist i Carmen Rico, presentaran les línies d’actuació de l’entitat per fer front al desafiament humanitari que comporta l’actual context social i econòmic.

L’enginyer i ex ministre, Joan Majó, pronunciarà la conferència inaugural. També es farà una taula rodona amb l’adjunt a coordinació de la Creu Roja a Catalunya, Adolf Díaz; el Director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín; i la Degana del Col·legi oficial de Treball Social de Catalunya, Núria Carrera.


La 4a Conferència Tècnica sobre els programes de crisi de la Creu Roja se celebrarà el 27 de juny a la Casa del Mar de Barcelona. En aquesta jornada, a la qual es preveu que hi assisteixen més de 240 membres de l’equip tècnic de la Creu Roja, l’entitat farà balanç dels projectes d’acció humanitària realitzats fins ara i marcarà futures estratègies d’acció.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de Josep Marquès, president de la Creu Roja a Catalunya, i la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté. Posteriorment, el coordinador i la secretària de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist i Carmen Rico, explicaran les principals estratègies de l’entitat per fer front al desafiament humanitari que comporta l’actual context social i econòmic arreu del país.

Prop de 269.000 persones ateses en projectes de lluita contra la pobresa

La institució humanitària ha constatat que cada vegada més persones es troben en situació de vulnerabilitat. Només durant el 2012, la Creu Roja va atendre prop de 269.000 persones en projectes de lluita contra la pobresa (més de 90.000 d’elles infants), un 13% més que el 2011.

També ha constatat un augment de les necessitats socials l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya. Per això, durant la conferència, es resumiran els resultats dels quatre estudis que ha publicat fins ara, que analitzen temes com l’impacte de la crisi sobre la infància i les famílies, les dificultats de les famílies per pagar les despeses de l’escola dels seus fills i filles, l’ocupació dels col·lectius vulnerables o l’efecte de la crisi econòmica en la gent gran.

Pel que a l’impacte de la crisi sobre la infància, cal destacar que el 4t estudi de l’Observatori (gener de 2013) indica que 7 de cada 10 famílies en situació vulnerable no poden garantir una alimentació saludable als seus fills i filles. En aquest sentit, cal tenir en compte que el segon estudi de l’Observatori (desembre de 2011) indica que el 66% de les persones que reben ajuda alimentària o bàsica de la Creu Roja fa més d’un any que són a l’atur i que la seva situació està empitjorant per la pèrdua de prestacions. Finalment, pel que fa a les persones grans, cal destacar que 1 de cada 3 va començar a ajudar els seus fills o familiars entre 2010 i 2012.

Debat amb experts i altres entitats socials

Per definir l’estratègia de la Creu Roja per fer front als reptes humanitaris de cara al futur, la Conferència Tècnica també comptarà amb aportacions d’experts i responsables d’altres entitats socials. La conferència inaugural, titulada “Sabem cap a on anem?” anirà a càrrec de l’enginyer i ex ministre, Joan Majó. També la taula rodona titulada “Quins reptes cal afrontar davant d’aquesta situació” comptarà amb les intervencions d’Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill, i Núria Carrera, Degana del Col·legi oficial de Treball Social de Catalunya, que compartiran el debat amb l’adjunt a coordinació de la Creu Roja a Catalunya, Adolf Díaz.
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja