900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja a Lleida dóna suport a 8.300 persones en projectes de lluita contra la pobresa, un 40% més que l’any anterior
19-06-2013
II Presentació memòria 2012
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La institució humanitària ha atès 24.436 persones el 2012, amb el suport de 1.834 voluntaris i voluntàries i 14.918 socis i sòcies.

L’àmbit d’Ocupació ha atès 1.324 persones en situació de dificultat per facilitar-los l’accés al món laboral. El 38% ha aconseguit feina.

Les persones ateses en projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social de la Creu Roja a Lleida han crescut un 40% en un any fins a arribar a les 8.300. Així ho indica la memòria de la Creu Roja a Lleida de 2012, que han presentat avui a la seu de l’entitat el president i la coordinadora provincial, Mariano Gomà i Mireia Garra, respectivament. La memòria ha estat editada amb el suport de la Diputació de Lleida.

Entre els programes de lluita contra la pobresa, figuren - en l’àmbit d’Intervenció Social- la distribució de kits de suport social i aliments, el projecte integral d’inclusió, l’atenció a les persones sense llar, el suport en situacions de vulnerabilitat, l’atenció als temporers, el suport al retorn escolar dels infants en situació de vulnerabilitat i les accions de suport a domicili de les persones grans. En l’àmbit d’Ocupació, cal destacar els projectes per ajudar a trobar feina a persones amb dificultats. Per acabar, Creu Roja Joventut també lluita contra la pobresa a través de la campanya de recollida de joguines, dels Centre de Mediació Social i ludoteques i del reforç escolar (dades més detallades al quadre adjunt).

Durant la presentació, Mariano Gomà ha explicat que, com a conseqüència de la crisi econòmica, “hem hagut de reinventar-nos i dedicar molts més esforços a la lluita contra la pobresa”, però ha afegit: “per sort, la gent de Lleida ens ajuda molt a donar suport als col·lectius vulnerables, perquè, tot i la crisi, hem mantingut el nombre de socis i la venda del sorteig d’or ens està anant molt bé”.

També ha fet esment del gran esforç del voluntariat. Per la seva banda, Mireia Garra ha explicat que, darrerament, ha canviat força el perfil de les persones usuàries de la Creu Roja a Lleida. En l’actualitat, s’atén molta gent amb càrregues familiars, que tenen pocs recursos econòmics i que necessiten ajuts materials puntuals per poder fer front a les despeses d’habitatge o d’altres. La Creu Roja Lleida està prioritzant sobretot l’ajuda als infants en risc d’exclusió social, segons Garra.

La memòria de la Creu Roja també reflecteix que la institució humanitària a Lleida tenia al final de 2012 un total de 1.834 persones voluntàries a tota la província i 14.918 socis i sòcies (613 empreses). En total, la Creu Roja a Lleida ha atès durant el darrer any 24.436 persones. En concret, l’àmbit d’Intervenció Social ha atès durant el 2012 un total de 10.346 persones, entre les quals hi ha 2.427 persones grans i amb discapacitat; 4.100 immigrades; 119 dones amb dificultats socials i 3.680 persones en risc d’exclusió social. Pel que fa a l’àmbit d’Ocupació, s’han atès 1.324 persones amb dificultats per accedir al mercat laboral, de les quals el 38% ha aconseguit feina.

Pel que fa a l’àmbit de Formació, cal destacar que, durant el darrer any, 2.165 persones han participat als 141 cursos i jornades sociosanitàries organitzades, tant pel que fa a formació interna com externa. D’altra banda, Salut, Socors i Emergències ha atès 1.025 persones en els 385 serveis preventius realitzats.

Durant el mateix període, un total de 8.761 infants i joves han participat als programes de Creu Roja Joventut, la secció juvenil de Creu Roja. Cal esmentar que el programa d’Atenció a Infància Hospitalitzada ha arribat a 2.374 infants i la campanya de la Joguina Educativa a 1.521 infants. També destaca la participació al programa d’Educació per a la salut, amb 3.488 infants. Per acabar, a les accions del Gabinet de Dret Internacional Humanitari, hi han participat més de 315 persones, mentre que en Cooperació Internacional s’han involucrat 500 persones.

A tot Catalunya, la Creu Roja ha arribat a 874.990 persones, dada que suposa un increment del 2,19%. La Creu Roja ha pogut mantenir i reforçar el seu volum d’activitat durant el 2012 gràcies al suport creixent de la societat civil a les seves activitats. Així, el voluntariat de l’entitat ha crescut un 4,5% fins arribar a les 18.190 persones, mentre que les quotes dels socis i sòcies (que sumen un total de 189.624) s’han elevat prop d’un 10%.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja