900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Cruz Roja reafirma que cualquier persona debe tener acceso al derecho de asilo
20-06-2013
Mali2
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
La Creu Roja llença la campanya “Asil. És un dret. Podries ser tu”, que pretén sensibilitzar sobre les dificultats que experimenten les persones que es veuen obligades a fugir dels seus països per accedir a la protecció internacional efectiva dels estats de la UE, que han endurit la seva polítiques migratòries.

La Creu Roja va atendre 2.970 persones refugiades arreu de l’Estat durant 2012. El 2013, es preveu una atenció intensa al col·lectiu de persones procedents de Síria i Mali afectades pels conflictes armats dels seus països.

Les persones sol·licitants de protecció internacional presenten moltes mancances i necessitats, derivades tant de la situació que els va forçar a sortir del seu país com de la pròpia naturalesa del viatge o del fet de trobar-se en una societat de la qual ho desconeixen tot.

La seva salut, tant física com psicològica, es troba en la majoria dels casos molt minvada. No coneixen l'idioma, no disposen de xarxes socials ni de mitjans econòmics per al més bàsic i, per tant, no poden viure de forma autònoma. A la seva complexa situació, s'hi uneix l'enduriment de les polítiques migratòries de països de la UE, que dificulta que puguin accedir a la denominada Protecció Internacional efectiva.

'Asil. És un dret'

Per aquests motius, la Creu Roja ha engegat a diferents països europeus, entre ells l’Estat espanyol, la campanya “Asil. És un dret”. Aquesta campanya pretén salvaguardar el dret a l'asil i la protecció internacional, així com sensibilitzar sobre els reptes i dificultats que experimenten les persones que es veuen obligades a fugir dels seus països per temor a patir persecucions.

En aquest sentit, la Creu Roja duu a terme diverses activitats arreu de l’Estat amb la finalitat de donar a conèixer la dura realitat de les persones que necessiten protecció, fent-se ressò del posicionament sobre la necessitat de garantir de forma efectiva el dret dels migrants a buscar asil, i a un procediment d'asil just.

Segons dades d'ACNUR de 2012, fins a 2.579 persones van sol·licitar protecció internacional arreu de l’Estat. Si a aquest grup, s’afegeixen les persones que - tot i sol·licitar l’asil en anys anteriors- encara estan pendents de la resolució del seu cas, aquesta xifra podria arribar a unes 5.000 persones. Aquest seria el nombre de persones que podria requerir qualsevol dels serveis que contempla l’actuació de la Creu Roja amb el col·lectiu de refugiats.

El 2012, la Creu Roja ha treballat amb una població de sol·licitants de protecció internacional i/o apàtrida de 2.970 persones arreu de l’Estat. La majoria d'ells han estat beneficiaris de diversos serveis i han tingut accés a diferents tipus d'ajudes per a la seva inserció, que s'han planificat de forma individualitzada en funció de les necessitats i capacitats de cadascú. A Catalunya, la Creu Roja va atendre 342 persones refugiades durant el 2012.

Per aquest 2013, es preveu una atenció intensa al col·lectiu de persones procedents de Síria i Mali, que estan arribant als dispositius d'acolliment.

Us podeu descarregar un reportatge sobre el Dia Mundial dels Refugiats de Cruz Roja Televisión si feu clic aquí.
Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja