900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
DKV Seguros col·labora amb la Creu Roja per pal·liar la malnutrició infantil a Catalunya
29-07-2013
Alimentació Santa Coloma de Gramenet
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Creu Roja reparteix targetes que es poden bescanviar per aliments en supermercats de Bon Àrea per a més d’un miler d’infants en risc.

La Creu Roja compta amb la col·laboració de DKV Seguros per garantir l’alimentació d’infants en situació vulnerable durant l’estiu i, gràcies a l'aportació econòmica de la companyia, es podran proporcionar aliments a 92 menors en risc. La Creu Roja està repartint targetes, que es poden bescanviar per aliments en supermercats de Bon Àrea, a famílies amb infants en situació de risc. L’objectiu inicial d’aquesta acció era arribar a 1.000 beneficiaris arreu de Catalunya, però, actualment, ja s’ha superat aquesta previsió i el nombre de nens i nenes que ha rebut l’ajuda és de 1.127.

L'acció s'emmarca dins del programa d'emergència de la Creu Roja per donar suport a l'alimentació infantil. L’acció s’adreça als infants d’entre 3 i 12 anys que han gaudit d’una beca de menjador de la Creu Roja durant el curs escolar -i als seus germans menors de 12 anys- i que, en tancar les escoles, poden córrer perill de malnutrició al llarg de l’estiu.

Es tracta d'un projecte d'ajuda familiar a través del qual les famílies identificades reben una tarja dels supermercats Bon Àrea, on poden realitzar les seves compres. Aquest projecte ha estat possible gràcies a l'acord aconseguit amb el Grup Alimentari de Guissona.

Les targetes són lliurades directament a les famílies perquè puguin realitzar la compra de forma normalitzada i, d'aquesta manera, evitar l'estigma social. A més, a les targetes, consta el DNI del titular, la qual cosa assegura el control d'ús de les mateixes. Es tracta d'establir un mecanisme de compra totalment normalitzat per a l'adquisició de productes alimentaris variats, frescos i saludables per a la família.

Per reforçar aquesta acció, s'ha signat també un conveni de col•laboració amb l'Agència de Salut Pública de Catalunya per tal d’ajudar aquestes famílies en la planificació de la compra i dels menús. Aquesta acció beneficiarà a més de 1.000 famílies a tot el territori català. El criteri de selecció és l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM).

L'aportació de DKV Seguros cobrirà l'alimentació de 92 infants. Com a patrocinador nacional del Programa Thao-Salut Infantil, l'ajuda es destinarà als municipis col·laboradors de la Fundació Thao on la Creu Roja tingui detectats casos greus de malnutrició.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja