900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja ofereix suport psicològic i emocional a les persones afectades per la crisi a Mollet del Vallès
30-07-2013
Taller Mollet1
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Creu Roja a Mollet del Vallès-Baix Vallès ha impartit dos tallers de psicologia emocional per ajudar les persones amb dificultats socials i econòmiques a afrontar la seva situació.

L’assemblea local també ha ofert un taller al voluntariat sobre com comunicar males notícies.


La Creu Roja ha realitzat dos tallers de psicologia emocional a Mollet del Vallès, amb l’objectiu de donar suport a persones amb dificultats socials i econòmiques a afrontar la seva situació. Els tallers, de 6 hores de durada, s’han impartit els dies 23 i 25 de juliol.

L’assemblea de Mollet del Vallès-Baix Vallès ha realitzat aquests tallers després de detectar alts nivells d’ansietat i fortes actituds negatives entre les persones amb dificultats socioeconòmiques.

Per això, aquests tallers volen donar eines bàsiques als participants perquè tinguin un major control sobre ells mateixos i les seves emocions. D’aquesta manera, es pretén atenuar els nivells d’ansietat, fomentar la importància de l’autoestima i transformar els pensaments limitadors. L’objectiu és conscienciar els participants que és important canviar l’actitud davant les situacions difícils, ja que, encara que la problemàtica segueixi existint, la vivència és totalment diferent.

Fins a 13 persones han participat en aquests tallers, impartits per una psicòloga. La Creu Roja ha iniciat aquesta activitat arran de la campanya “Ara més que mai”, que va desenvolupar conjuntament amb Antena 3 TV per donar suport a les persones afectades per la crisi econòmica. Molts dels beneficiaris d’aquesta campanya tenen dificultats per pagar la seva hipoteca o d’altres problemàtiques relacionades amb l’habitatge, cosa que també els està afectant emocionalment.

Com comunicar les males notícies

Recentment, l’assemblea de Mollet del Vallès-Baix Vallès també ha impartit el taller “Com comunicar males notícies” per al voluntariat. Aquesta activitat pretén que el voluntariat aprengui a gestionar la seva pròpia ansietat perquè eviti tenir símptomes d’estrès i cuidi el seu propi benestar. Al taller, també s’ensenyen tècniques fonamentals d’empatia o per gestionar la incertesa i afrontar la negació, entre d’altres aspectes.

En aquest taller, que va tenir lloc el divendres 26 de juliol, hi han participat 16 persones voluntàries. Abans d’iniciar el taller, tots els participants van dedicar un minut de silenci a les víctimes de l’accident de tren de Santiago de Compostela i als seus familiars.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja