902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Més de 150 voluntaris de la Creu Roja garanteixen l’atenció sanitària als Mundials de Natació de Barcelona
12-08-2013
MundialsNatació
Foto realitzada per l'organització dels Mundials de Natació de Barcelona
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
El voluntariat de la Creu Roja ha garantit l’atenció sociosanitària en 142 competicions i esdeveniments dels 15ens Mundials de Natació.

La Creu Roja a Barcelona ha garantit la cobertura sociosanitària dels 15ens Mundials de Natació, que s’han celebrat a la ciutat del 15 de juliol al 4 d’agost. Un equip de voluntariat, format per 150 membres, ha participat en els serveis preventius, amb què la Creu Roja ha ofert aquest tipus d’assistència tant als esportistes com al públic assistent, sempre que ha estat necessari.

Durant les tres setmanes de competicions, la institució humanitària s’ha ocupat de 142 serveis preventius dels Mundials de Natació, corresponents a diferents esdeveniments i competicions. En total, durant tots els Mundials de Natació, la Creu Roja ha comptat amb un dispositiu de 1.500 places d’acció voluntària (suma de les places voluntàries que s’han hagut de cobrir cada dia, ocupades o no per les mateixes persones).

El dispositiu de la Creu Roja als Mundials de Natació també ha comptat amb 7 tècnics de la institució humanitària, que han donat suport al voluntariat i han coordinat els diferents serveis preventius. A més, s’ha comptat amb 4 vehicles logístics i de coordinació, i amb embarcacions de rescat i motos aquàtiques en les proves d’aigües obertes.

La Creu Roja ha coordinat i gestionat els serveis preventius de les competicions, juntament amb l’Organització dels Mundials. La institució humanitària ha desplegat el seu dispositiu als diferents espais de competicions, entre els quals figuren els següents: el Palau Sant Jordi (on s’han fet les proves de natació sincronitzada i natació, així com les cerimònies d’inauguració i cloenda), les Piscines Picornell (on s’han disputat els partits de waterpolo), la Piscina Municipal (on s’han realitzat les proves de salts) i el Moll de la Fusta (on s’han fet les proves d’aigües obertes i High Diving). En total, han assistit a les proves un total de 267.000 espectadors.

Per donar cobertura sociosanitària als Mundials de Natació, la Creu Roja a Barcelona ha comptat amb la col•laboració de diverses assemblees locals i comarcals de la institució humanitària, que han traslladat voluntariat, personal tècnic sanitari, socorristes aquàtics, patrons d’embarcació i recursos materials fins al llocs de les proves. Concretament, s’ha comptat amb la col•laboració de les assemblees d’Osona, Granollers, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat de Vallès, Cerdanyola del Vallès-Ripollet-Montcada, Maresme Centre, Alt Maresme, L’Hospitalet de Llobregat, Viladecans-El Prat, Amposta, l’Ampolla, Terrassa, Esplugues de Llobregat-Sant Just Desvern, Lleida, Mataró i el Masnou.

També ha participat en l’operatiu un equip de voluntariat de 10 membres, procedents de la resta de l’Estat. Amb aquesta finalitat, la Creu Roja va obrir una convocatòria estatal perquè el voluntariat interessat a col•laborar en els Mundials de Natació d’altres comunitats autònomes es desplacés a Barcelona durant les proves.

En l’acte de cloenda dels Mundials, es va fer un reconeixement a tot el voluntariat que han participat en els 15ens Mundials de Natació de Barcelona.
Informació Relacionada
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja