900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Les assistències sanitàries i els rescats de la Creu Roja es mantenen al nivell de l’any passat a les platges catalanes
23-08-2013
PlatgesCatalunyabalanç
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Des de principis d’estiu, la Creu Roja ha realitzat 74.632 avisos preventius en platges d’arreu de Catalunya, un 17,24% més que fa un any.

La Creu Roja remarca la importància de gaudir de la platja amb precaució i seguir les recomanacions dels socorristes.

Les assistències sanitàries i els rescats de la Creu Roja s’ha mantingut al nivell de l’any passat en el que portem de temporada de platges. Des de principis d’estiu, els socorristes han efectuat 200 rescats a les platges catalanes, enfront dels 202 del mateix període de 2012 (-1%), i 23.511 assistències sanitàries, enfront de les 21.971 de l’any passat (+7%).

Entre els motius més freqüents de les assistències sanitàries, destaquen els traumatismes (ferides, contusions, luxacions, possibles fractures...) i les picades de medusa. Des de principis d’estiu, els socorristes han atès 6.985 persones per traumatismes, cosa que representa una disminució del 39% respecte al mateix període de l’any anterior.

Pel que fa a les atencions per picada de medusa, cal destacar que s’ha atès 8.845 persones per aquest motiu arreu de la costa catalana en el que portem de temporada de platges i que l’evolució d’aquest tipus d’assistència ha estat diferent a les platges de les tres demarcacions catalanes. A la costa gironina, s’han fet 1.765 assistències per aquest motiu, un 32% menys que el 2012; a les platges de Barcelona, 2193 (-2%); i a Tarragona, 4.887 (+159%).

A més dels assistències sanitàries i els rescats, cal destacar que la Creu Roja segueix augmentant els avisos preventius a les platges. Fins el passat diumenge 18 d’agost, els socorristes havien efectuat 74.632 avisos preventius a banyistes i embarcacions en platges d’arreu de Catalunya, un 17,24% més que fa un any. Els tres principals motius d’aquests avisos són els següents: persones que es troben a la vora de roques i espigons (23% del total), banyistes cansats (14%) i gent que es troba fora de la zona de bany (11%).

En aquest sentit, la Creu Roja vol instar un cop més a la ciutadania a gaudir de les platges amb precaució i a seguir les recomanacions dels socorristes. La institució humanitària recorda la importància de respectar les banderes i altres senyalitzacions, no tirar-se de cap en llocs de fons desconegut, banyar-se en zones vigilades, entrar a l’aigua de forma progressiva, nedar en paral·lel a la costa i no allunyar-se de la trencant, no banyar-se sol, ser conscient de les pròpies limitacions físiques, no banyar-se just després de menjar o sortir de l’aigua immediatament, en cas de sentir marejos o sensacions de fatiga o malestar.

Així mateix, l’entitat aconsella protegir-se del sol (amb fotoprotectors o ulleres de sol), tenir cura de l’entorn mediambiental de la platja i vigilar els infants en tot moment quan s’està a la platja. Per difondre aquestes recomanacions, la Creu Roja desenvolupa anualment la campanya “Aquest estiu, estima’t molt”, que compta amb tríptics i altres materials de sensibilització per a infants i adults.

La Creu Roja facilita el bany de més de 1.600 persones amb discapacitat

La Creu Roja també ofereix enguany d’altres serveis de caire més social arreu de la costa catalana. Així per exemple, facilita el bany a persones amb discapacitat, per la qual compta amb les anomenades cadires amfíbies, o distribueix polseres identificades per a menors, que, en cas de pèrdua de l’infant, en faciliten la seva localització. Des de principis de la temporada de platges, la Creu Roja ha facilitat el bany de 1.606 persones amb discapacitat i ha distribuït 2.409 polseres identificaves entre infants.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja