900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja fa un segon enviament humanitari des de Catalunya per als refugiats sirians
16-09-2013
ArxiuSíriaweb
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
L’enviament del material sortirà dimecres 18 de setembre i cobrirà les necessitats d’alberg i aixopluc de 5.000 persones (1.000 famílies) afectades pel conflicte sirià.

En total, s’enviaran via marítima 5.000 mantes i 1.000 kits higiènics.

Aquesta acció, valorada en 45.000 €, compta amb el suport econòmic dels ajuntaments de Barcelona, Tarragona i de Terrassa.


La Creu Roja fa dimecres, 18 de setembre de 2013, un segon enviament d’ajuda humanitària des de Catalunya per tal de donar suport a 1.000 famílies (5.000 persones) afectades pel conflicte sirià, tan al país com a les zones limítrofes que acullen més de 2 milions de refugiats.

Aquest cop, la institució humanitària enviarà 13 tones de material d’alberg i aixopluc, consistents en 1.000 kits d’higiene familiars i 5.000 mantes per a les persones desplaçades a Jordània o a les zones limítrofes amb Síria i les afectades pel conflicte.

Aquest enviament d’ajuda humanitària, valorat en 45.000 euros, compta amb el suport econòmic dels ajuntaments de Barcelona, Tarragona i Terrassa. El magatzem d'Acció Humanitària de la Creu Roja també compta amb el suport de Pronovias.
L’enviament es farà via marítima i sortirà des del Magatzem d’Acció Humanitària de la Creu Roja a Catalunya, situat a la Pobla de Claramunt (l’Anoia). Des d’allà, es traslladarà cap al Port de Barcelona, per ser transportat cap a Jordània via el port d’Àqaba, on és previst que arribi el 14 d’octubre. Un cop descarregat el material, seran la Federació Internacional de la Creu Roja (FICR) i la Mitja Lluna Roja siriana (MLRS) les encarregades de fer-ne la distribució.

Aquest serà el segon enviament de material humanitari que farà la institució, ja que el passat mes de febrer la Creu Roja a Catalunya ja va realitzar un enviament a Síria, adreçat a 5.000 persones per valor de 70.000 €.

Resposta del Moviment de la Creu Roja davant de l’empitjorament de la situació

Davant de l’empitjorament de la situació a Síria, la Creu Roja està intensificant la seva intervenció a Síria amb nous enviaments previstos en les properes setmanes. Fins al moment, ha realitzat 6 enviaments d’ajuda humanitària no alimentària des de l’Estat cap a Síria i Jordània -el darrer la setmana passada-, procedents de diferents punts del territori i per valor de 260.025 €, per contribuir a la crida d’emergència de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja (FICR). L’objectiu és assistir a més de 30.000 persones en la cobertura de les seves necessitats bàsiques tan a Síria com al Líban i Jordània.

La Mitja Lluna Roja Àrab Siriana està liderant les operacions d’assistència humanitària al país, amb el suport de la FICR i del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR). La Creu Roja i la Mitja Lluna Roja són les úniques organitzacions humanitàries que tenen presència arreu del país, on actuen en coordinació amb diverses agències de les Nacions Unides.

Entre les prioritats de l’acció humanitària de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, figuren cobrir les necessitats bàsiques de la població siriana, especialment d’alimentació i de salut, així com les d’allotjament, aigua i sanejament i suport psicosocial.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja