900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja demana la incorporació de la formació en ressuscitació cardiopulmonar al currículum escolar
14-10-2013
RCP
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
A Catalunya, una mitjana de 10 persones al dia moren per aturada cardiorespiratòria.


La Creu Roja ha organitzat actes de conscienciació per a la ciutadania en una desena de municipis d’arreu de Catalunya.

La Creu Roja recollirà signatures per incorporar la formació en Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP) a les escoles i les presentarà posteriorment a l’administració pública.


Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, que se celebra el proper 16 d’octubre, la Creu Roja demanda que s’introdueixi la formació en ressuscitació cardiopulmonar al currículum escolar, així com cursos sobre aquest tema per al professorat.

D’aquesta manera, la Creu Roja se suma a la petició del Consell Català de Ressuscitació (CCR), organització que aglutina diverses entitats i col·lectius professionals l’àmbit d’actuació de les quals està vinculat al Suport Vital, per incorporar aquest tema al currículum escolar. La Creu Roja és membre col·laborador del CCR.

Enguany és la primera vegada que se celebra aquesta jornada europea – després que el Parlament Europeu l’establís a finals de l’any passat -, que porta per lema “Nens salvant vides. Aprenent Ressuscitació Cardiopulmonar a les escoles”. Durant la celebració d’aquest jornada, el CCR, a més de demandar la inclusió d’aquesta matèria a les escoles, pretén sensibilitzar la població del problema de l’aturada cardíaca i conscienciar el conjunt de la ciutadania sobre la importància de formar-se en Suport Vital.

Les aturades cardíaques són responsables de més de 350.000 morts a l'any fora dels hospitals a Europa. A Catalunya, es produeix una mort sobtada cada dues hores i mitja per aquest motiu, és a dir, 10 morts cada dia, cosa que multiplica per 5 les morts produïdes per accident de trànsit. Diversos estudis han demostrat que, quan es produeix una mort sobtada cardíaca, el percentatge de supervivència augmenta al doble quan es realitzen maniobres de Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP) i desfibril·lació precoç.

Actes de sensibilització arreu del territori català

Durant el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, la Creu Roja organitzarà activitats de sensibilització pròpies sobre aquest tema, a més de sumar-se als actes organitzats pel CCR.

Pel que fa als actes promoguts per la Creu Roja, cal destacar que la institució humanitària promourà una recollida de signatures per incloure dins del currículum escolar la formació en Suport Vital Bàsic i les presentarà, posteriorment, a l’administració pública. La recollida de signatures es farà tant presencialment (en paper) com a través d'Internet. Per a la recollida de signatures on-line s'ha habilitat una pàgina web, a la qual es pot accedir clicant aquí

A més, la Creu Roja organitzarà actes de sensibilització (xerrades, tallers pràctics, demostracions de l’ús del DEA...) en diverses localitats com ara Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Cardona, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès i Sant Cebrià de Vallalta.

Així mateix, la Creu Roja participarà a l’acte central del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria a Catalunya, que tindrà lloc el 16 d’octubre al Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre (Tortosa). El CCR, organitzador de l’acte, ha triat Tortosa per celebrar aquest acte institucional perquè diverses escoles de les Terres de l’Ebre són pioneres en la introducció del Suport Vital al currículum escolar.

Per part de la Creu Roja, assistiran a aquest acte els presidents de la Creu Roja a la demarcació de Tarragona i a Tortosa, Vicenç Gabriel i Josep Artur Anguera, respectivament. També s’hi ha convidat representants de diversos ajuntaments de les Terres de l’Ebre, d’AMPA’s, directors d’escoles i de Centres d’Atenció Primària, Bombers, responsable de Protecció Civil i membres de l’Escola d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres.

A més, la institució humanitària contribueix a difondre el conjunt d’activitats que institucions i entitats públiques i privades han organitzat per aquesta jornada europea arreu de Catalunya, que es poden consultar en un dels documents següents. A continuació, també trobareu diversos vídeos relacionats amb aquesta matèria.
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja