900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Simulacre d’emergència de la Creu Roja a Rasos de Peguera
23-10-2013
Rasos4 - copia
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Durant aquest exercici d’entrenament, s’ha simulat la desaparició d’un grup de boletaires.

Prop de 70 voluntaris han participat en aquest simulacre d’emergència integral, en què has pres part tots els equips d’emergències de la Creu Roja.


La Creu Roja ha organitzat aquest diumenge, 20 d’octubre, un simulacre d’emergència a Rasos de Peguera (Berguedà). Durant aquest exercici d’entrenament, en què ha participat un equip de voluntariat de prop de 70 persones, s’ha simulat la desaparició d’un grup de boletaires per la muntanya.

L’exercici s’ha desenvolupat a temps real i hi han participat membres de tots els equips i unitats d’emergència de la Creu Roja, procedents de les 4 demarcacions catalanes. Entre ells, figuren l’ERIE (Equip de Resposta Immediata en Emergències) d’Intervenció Psicosocial i el de Recerca i Rastreig amb Gossos, les unitats especialitzades de socors i emergències (de comunicacions, alberg provisional i avituallament).

Així doncs, ha estat un simulacre d’emergències integral, que ha permès comprovar la coordinació i eficàcia conjunta de tots els grups actuants, així com les capacitats reals de la Creu Roja per actuar davant de situacions d’aquesta mena.

Abans de l’actuació dels diferents equips i unitats d’emergència, el simulacre es va iniciar amb un avís al Centre de Coordinació de la Creu Roja. El dissabte 19 d’octubre al vespre, es va simular que familiars de les persones desaparegudes, allotjades en un refugi de muntanya, comunicaven els fets al Centre de Coordinació, el qual va activar el protocol establert en aquests casos per poder activar l’endemà al del matí la recerca de les persones desaparegudes. El dispositiu d’emergència es va activar a les 8 del matí al Coll de la Creu dels Rasos.

Per al simulacre, s’ha comptat amb 4 vehicles 4x4, 1 vehicle d’avituallament avançat, 1 vehicle de coordinació i 2 ambulàncies, així com diversos vehicles d’intervenció ràpida. També s’han muntat carpes d’emergència, amb la col·laboració de 6 voluntaris logistes.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja