900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cinefòrum solidari de la Creu Roja, a Vilafranca del Penedès
24-10-2013
image001
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Durant el cinefòrum, al qual hi ha assistit 40 persones, s’ha projectat el documental Promises, que reflexiona sobre com construir una cultura de pau entre israelians i palestins.

La Creu Roja a l’Alt Penedès ha organitzat un cinefòrum al voltant del documental Promises a la sala d’actes de la seva seu. El documental planteja les opinions d’un grup de joves, quatre israelians i tres palestins, sobre la situació al país i les relacions entre israelians i palestins. Al cinefòrum, celebrat el dimecres 16 d’octubre, hi han assistit prop de 40 persones.

Els set protagonistes del film viuen a Jerusalem, a una distància de 20 minuts els uns dels altres, però mai han entrat en contacte i fan unes vides sense relacions entre ells. El film tracta de veure de quina manera es pot arribar a una situació de pau i al reconeixement d’un estat palestí, reduint la situació de tensió i de violència entre les dues comunitats.

El cinefòrum sobre Promises també s’ha vinculat als projectes de lluita contra la contra pobresa de Vilafranca del Penedès. Com a entrada al Fòrum Solidari, tots els assistents havien de portar un brick de llet i, finalment, se’n va recollir fins a 30 litres. L’activitat també s’emmarca en el mes de la Solidaritat de Vilafranca del Penedès i ha comptat amb l’assistència de dos regidors de l’Ajuntament d’aquesta localitat.

Fòrum mensual del grup Debat-a-bat

Aquesta activitat s’emmarca en el fòrum mensual del grup Debat-a-bat de l’assemblea comarcal. Aquest grup està format per un equip de voluntariat de 3 membres i una tècnica de l’assemblea. A més, en aquesta última activitat del grup, hi ha participat el Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya. El voluntari del Gabinet Josep Artigas ha presentat el film.

Abans de projectar el documental, el grup de voluntariat de l’assemblea comarcal ha presentat el seu blog (http://forumsolidarivila.blogspot.com.es/), amb què divulgarà els diferents fòrums solidaris i tot el material que treballa per a aquests actes.

A més del cinefòrum, a la seu de l’assemblea comarcal, també s’ha exposat la mostra
“La guerra no és un joc d’infants!”. Aquesta mostra dóna a conèixer la realitat que viuen avui dia molt infants degut als conflictes armats, així com les normes dels Drets Humans i del Dret Internacional Humanitari que els protegeixen, a fi de prevenir les situacions que pateixen aquests menors i promoure mitjans de resolució de conflictes alternatius a la violència.

Aquesta trobada també ha servit per donar a conèixer les activitats del Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari (DIH) de la Creu Roja a Catalunya.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja