900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja i la Fundació Agbar signen un acord per facilitar l’alimentació infantil a l’escola
24-10-2013
Acord_AGBAR_450x300
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
L’acord servirà per cobrir la beca de menjador de 35 infants a Catalunya per al curs escolar 2013-2014

La Creu Roja a Catalunya i la Fundació Aigües de Barcelona han signat dimecres, 23 d’octubre, un conveni de col·laboració per tal de garantir a 35 infants en situació de vulnerabilitat social, una alimentació sana i equilibrada a través del servei de menjador escolar.

La Fundació Agbar dóna suport d’aquesta manera al Programa d’emergència per a l’alimentació infantil de la Creu Roja amb la donació de 25.000 € per al pagament de les beques de menjador d’aquests 35 nens i nenes per al curs escolar 2013-2014, amb un cost de 3,80 € per infant/dia. L’objectiu del programa és facilitar l’accés des de l’escola, a una alimentació sana i de qualitat als infants que es troben en situació d’exclusió social, evitant així la discriminació entre infants en la comunitat educativa per raons econòmiques.

L’acord de col·laboració l’han subscrit a la seu de la Creu Roja a Catalunya, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, i el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero.

675 infants beneficiaris el curs 2012-2013
La Creu Roja va posar en marxa el projecte de suport a l’alimentació infantil a finals de novembre de 2012, arrel de l’estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que l’entitat humanitària va publicar el juliol de 2011, on s’alertava que el 38% de les famílies enquestades no podien assumir les despeses del menjador escolar dels seus fills i filles i el 70% tenia dificultats per poder oferir-los una alimentació saludable.

Des d’aleshores, 675 infants catalans en situació vulnerable a través de 303 escoles participants, s’han pogut beneficiar d’aquest ajuts econòmics per poder pagar el servei de menjador escolar i tenir garantit així, un àpat saludable al dia durant tot el període lectiu.

La Fundació Agbar ja ha signat aquest any dos convenis de col·laboració més amb la Creu Roja, un per a la identificació i derivació per al pagament de les quotes de l’aigua de persones majors de 65 anys en alt risc d’exclusió social, i l’altre per tal de garantir l’accés normalitzat a una alimentació equilibrada i saludable de 550 infants i les seves famílies durant el període d’estiu.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja