900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja vetlla pel respecte dels Drets Humans davant de l’impacte social de la crisi
10-12-2013
Versión Internet
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Coincidint amb el Dia Mundial dels Drets Humans, la Creu Roja llença la campanya “Més drets, més humans” per segon any consecutiu per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de respectar els DH fent ús d’Internet i les xarxes socials.

La Creu Roja a Catalunya vetlla pel respecte dels Drets Humans (DH) davant de l’impacte social de la crisi econòmica, coincidint amb el Dia Mundial dels DH, que es commemora avui, dimarts 10 de desembre. Durant aquesta jornada, es compleixen 65 anys des que l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal dels Drets Humans, l'ideal comú a assolir per a tots els pobles i nacions per tal de que cada persona i institució promoguin, mitjançant l'ensenyament i l'educació, el respecte a aquests drets i llibertats.

Especialment, davant de l'actual context de crisi econòmica, la Creu Roja té la responsabilitat de portar a terme accions de Diplomàcia Humanitària per tal de convèncer els responsables de prendre decisions i als líders d’opinió a actuar, en tot moment, en benefici de les persones vulnerables. Aquesta responsabilitat deriva del caràcter d’auxiliar dels poders públics que la Creu Roja té en l’àmbit humanitari, així com de la seva història, trajectòria, missió i principis i valors humanitaris.

A més dels efectes de la crisi econòmica i financera, la Creu Roja considera que alguns dels principals reptes als quals s’enfronta actualment la protecció dels Drets Humans tant a escala global com local són els següents: el canvi climàtic, la violència urbana, els conflictes armats de magnitud desorbitada, els creixents desastres naturals, els problemes relacionats amb les migracions i les dificultats d’accés a la salut.

Enfront d’aquesta situació, la Creu Roja desenvolupa diferents projectes per la promoció i el respecte dels Drets Humans de les persones i la satisfacció de les necessitats bàsiques dels més vulnerables, necessitats estretament vinculades amb el gaudi dels seus Drets Fonamentals. En aquests temps convulsos, la Creu Roja continuarà treballant cada dia per alleujar el patiment de l’ésser humà en totes les circumstàncies, sense cap mena de discriminació, donant compliment a la seva missió.

“Més drets, més humans”

Sota el lema “Més drets, més humans”, el Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya llença una campanya de sensibilització a les xarxes socials per segon any consecutiu. L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància de conèixer els drets i els deures de la ciutadania i manifestar, a través d’una aplicació informàtica lúdica, el compromís de cadascú amb el respecte dels drets dels altres, tot construint plegats una Xarxa virtual pels Drets Humans. Totes les persones que accedeixin a l’aplicació es trobaran amb 15 personatges, cadascun dels quals representa diferents Drets Humans (recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans). Els internautes han d’escollir-ne un i aconseguir sumar més persones a aquesta iniciativa. L’aplicació està pensada perquè els internautes puguin completar aquest recorregut de forma àgil, ràpida i divertida.

Per accedir a la pàgina web i a l’aplicació de Facebook d’aquesta campanya, podeu consultar els enllaços següents: www.mesdretsmeshumans.org / www.facebook.com/MesDretsMesHumans.
Informació Relacionada
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja