900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja a Barcelona inaugura un servei de distribució d’aliments i roba
18-12-2013
roger bona
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
El servei, ubicat al carrer Bou de Sant Pere de Barcelona, pretén cobrir les creixents necessitats de roba i aliments entre les persones en situació vulnerable de la ciutat.

L' acte compta amb la presència del president de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona i a Catalunya, Josep Marquès.

El projecte compta amb el suport econòmic de Ferrovial i compta amb donacions de roba i calçat de Mango i Benetton entre d'altres. El conveni que té la Creu Roja amb l'Ajuntament de Barcelona permet distribuir també kits socials d'alimentació. El projecte de reformes ha estat realitzat pel Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).


La Creu Roja a Barcelona engega un nou servei de distribució de roba i aliments al carrer de Bou de Sant Pere, davant de l’augment d’aquestes necessitats bàsiques a la ciutat. La inauguració del centre s’ha celebrat aquest dimecres, 18 de desembre, a les 18.30h.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona i a Catalunya, Josep Marquès, i de representants de Ferrovial, Mango, Benetton i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), col·laboradors del projecte.

Inicialment, el servei estarà adreçat a persones que ja són usuàries d’altres projectes de la Creu Roja pertanyents a diversos col·lectius vulnerables (persones amb drogodependència, treballadores del sexe, persones sense domicili, gent gran, infància i joventut en situació de risc, persones i famílies en situació d’atur i amb dificultats econòmiques…). De fet, l’assemblea local de Barcelona va decidir posar en marxa aquest servei després de constatar l’augment de les necessitats de roba i calçat i alimentàries entre les persones ateses en d’altres projectes de la institució humanitària. Específicament en el cas de la infància, cal destacar que el 1er estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja (juliol de 2011) indica que un 55% dels infants en situació vulnerable no disposa de roba nova, mentre que un 30% de les famílies amb dificultats no es pot permetre dos parells de sabates adequats per als seus fills.

El projecte comptarà amb la participació de 10 persones voluntàries, que distribuiran la roba i l’ajuda alimentària dos cops a la setmana, en hores prèviament concertades per dignificar el màxim l’ajuda. El servei està ubicat en un local que és propietat de la Creu Roja, però que s’ha hagut d’habilitar per poder desenvolupar aquest projecte.

El projecte compta amb el suport econòmic de Ferrovial, que ha aportat 30.000 euros al projecte, i compta amb donacions de roba i calçat de Mango i Benetton, entre d’altres. A més, cal destacar que el conveni que manté la Creu Roja amb l’Ajuntament de Barcelona permet distribuir també kits socials d’alimentació en diferents espais de la institució humanitària, entre ells el nou centre del carrer Bou de Sant Pere. D’altra banda., el projecte de reformes ha estat realitzat pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

El nou servei s’emmarca en el pla de lluita contra la pobresa i l’exclusió social de la Creu Roja a Barcelona, que també consta de molts altres projectes a la ciutat, entre els quals figuren els següents: els kits de suport social, el projecte Acredita (crèdits per cobrir necessitats bàsiques), el suport en l'alimentació infantil i altres ajuts a la infància o els Centres d’acollida i/o residència per a persones sense llar, entre d’altres.
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja